avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliat contract de arendare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliat contract de arendare teren agricol

buna ziua,
Am semnat un contract de arendare cu o societate comerciala in anul 2011, pe o perioada de 10 ani. Mentionez faptul ca in anul agricol 2011-2012 acest contract nu a putut fi pus in aplicare pentru ca eram in angajament cu APIA inca un an 2011-2012 (uitand lucrul acesta).Cei de la Primarie m-au avertizat ca nu pot sa arendez, avand angajament cu APIA dar dupa ce semnasem, si arendasul a fost de acord cu faptul ca eu sa-mi continui angajamentul cuAPIA ceia ce s-a si intamplat . Am considerat ca acest contract de arendare nu s-a putut derula, eu neprimind nici un formular insa anul acesta (septembrie ) arendasul a intrat cu forta pe proprietatea mea.fara sa intrebe spunand ca are contract. (a spus ca el a amanat contractul si ca acum e terenul lui ).Se poate amana astfel un contract si in ce baza? Nu am nimic scris. In plus acesta a refuzat sa-mi dea originalul din contractul ce mi se cuvine.Ne-am interesat la primarie si este inregistrat anul trecut.
Ce putem face ?
E valabil acest contract si daca da exista vreo portita sa-l reziliem pe alte motive decat clauzele din contract? Eu nu pot colabora cu acesta si el doreste foarte mult acet teren.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de arendare frasin frasin buna ziua, Tatal meu a incheiat un contract de arendare cu o societate comerciala in anul 2011, pe o perioada de 10 ani. Mentionez faptul ca in anul agricol ... (vezi toată discuția)
Contract fals de arenda eugenia70 eugenia70 Buna ziua, as dori o consultanta privind un contract de arenda incheiat in mod abuziv, fara stirea proprietarului(semnatura este falsa pe contract) dar ... (vezi toată discuția)
Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)