avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie teava
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie teava

Buna ziua,
Teava de caldura de la apartamentul inferior este fisurata (am inteles ca exista un manson de ceva timp). Asociatia doreste sa schimbe intreaga teava pana la inaditura, care este la mine in apartament (aprox 1 m).
Eu nu doresc acest lucru deoarece inseamna sa imi faca anumite "stricaciuni"in casa iar reparatiile le voi suporta eu.
Reparatia poate fi facuta doar la vecin fara a ma afecta si pe mine, deoarece fisura este la mijlocul tevii.
Sunt obligata sa accept (mutare mobila, cheltuieli suplimentare pentru mine)?
Am dreptul de a refuza ?
Vecinul ma ameninta sa o sa ceara asociatiei sa nu dea drumul la caldura dand vina pe mine.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anemoni , utilizator 09:37, 4 Octombrie 2012
sunt mici răutăţi din partea vecinului dvs. de, ca între vecini.Totuşi, aţi putea soluţiona micul litigiu ori cedând puţin şi dvs. din suveranitate ori lămurind Asociaţia că NU e nevoie decât să înlocuiască doar o mică parte din respectiva conductă spartă, că lucrarea e mai puţin costisitoare mai ales, acum, în plină toamnă în care cheltuim şi ultimul bănuţ pt. aprovizionare etc etc Contracaraţi furia vecinului arătând Asociaţiei că la el este defectul.
Asociatia, mai precis Presedintele ei care este prieten cu vecinul, in momentul in care le-am spus ca lucrarea ar putea costa mai putin, argumentul lui a fost ca de ce sa faca "tiganie" la prieten.
Eu nu sunt de rea cuviinta, pentru ca trebuie sa fii deschis atunci cand locuiesti intr-un imobil comun, dar nu mi se pare corect ca pentru unii sa se poata face anumite facilitati.
Stiu ca nu pot refuza accesul Asociatiei in apartamant.
Cum ma sfatuiti sa procedez, in conditiile celor mai sus prezentate?
Exista vreo Lege care o pot invoca?
multumesc
Nu exista lege care sa va protejeze, dar puteti refuza pur si simplu deoarece la dv. in apartament nu exista nicio fisura la coloana.

Lucrarea nu costa mai putin deoarece teava se cumpara la bucata, nu la metru. Adica de cumparat, se cumpara o bucata de 4-6 ml si ar ramane nefolosita o bucata, daca lucreaza numai in apartamentul vecinului.
Ei va propun sa lucreze si la dv. ca sa foloseasca intreaga lungime a bucatii de teava.

In conditiile in care nu se va face schimbarea intregii tevi (sa nu fie urat la vecin in casa - asa ca o mica rautate din partera mea) vecinul va face o adresa care Asociatie prin care va cere intreruperea de caldura, mentionand ca din vina mea nu o sa fie caldura.
Am vorbit cu un instalator si se poate monta o "mufa rapida de metal".
In privinta tevii nu stiu daca se poate sau nu se poate cumpara numai la bucata.
Ei va propun sa lucreze si la dv. ca sa foloseasca intreaga lungime a bucatii de teava.

si sa imi faca la mine " tiganie" si deranj (avand 2 tiputi de tevi (poliprolipena si metal )) si in plus, fara sa suporte reparatiile aferente.

in concluzie pot invoca 2 scuze:
1. cheltuieli reduse prin efectuarea unei reparatii locale
2. sa refuz deoarece la mine nu exista nicio fisura (dar exista finalul tevii, inaditura sa ii spun asa )




elga50 a postat două informații foarte interesante, ar fi indicat să le adunați cu ale mele și veți reuși.Vă mai dau o idee : orice meseriaș poate procura o mică bucată de țeavă, să zicem 50-100 cm.El o aduce, el o taie pe cea veche acolo unde-i defectă și tot el o sudează pe cea bună.O mică sumă bănească ar rezolva totul.Deci, NU Asociația face presiuni asupra dvs. ci Președintele (prietenul vecinului dvs. observați ce bine e să ai relații ”sus” puse în statul de drept ? ) Cu forța nu poate intra pe proprietatea dvs. mai ales că defectul e la vecinul dvs. dar răutatea oamenilor și prostia e mare, referindu-ne la Președintele prieten al vecinului și vecinul dvs.Nu vă fie teamă de amenințările profitorilor în discuție!

Alte discuții în legătură

Vecinul a obturat aerisirea de la canalizare achif achif Buna ziua Am o problema cu vecinul de sus care a obturat aerisirea de la canalizare si cand trage apa la toaleta imi ia toata apa din sifon (miroase de mor) , ... (vezi toată discuția)
Daca se sparge coloana principala de incalzire,cine plateste? iozsi39 iozsi39 am o intrebare:sunt singurul de pe coloana care a ramas racordat la instalatia de incalzire a orasului;daca coloana principala se sparge la un vecin,cine ... (vezi toată discuția)
Parti comune Iordanescu Roxana Iordanescu Roxana Buna ziua,va contactez pentru a ma ajuta cu o problema.Locuiesc la parter in sectorul 4 intr-un bloc care nu are subsol si toate capetele de coloana si ... (vezi toată discuția)