avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... leasing auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

leasing auto


Am platit 41 rate pentru leasing auto(din 48),rata reziduala zero,in acest moment sunt la zi cu ratele(dupa o intarziere de 5 luni),am avut o reziliere de contract urmata de reactivare in luna martie(cu predare de cheie de rezerva),insa ,firma de leasing a reziliat contractui in luna septembrie,avand pretentii de plata a 200 euro+tva comision de inchidere anticipata (nu am solicitat acest lucru),precum si asumei de 553,34 euro+tva reprezentand contravaloarea primului an de asigurare CASCO (oferit gratuit ).Sunt de acord sa
1 platesc soldul,comisionul de transfer de proprietate pentru a incheia contractul,fara comision de inchidere anticipata si CASCO pentru primul an de asigurare,sau
2 continui contractul pana la finalizare.
Este legal,in conditiile mentionate,sa pretinda sumele de mai sus?
Este posibila continuarea contractului pana la finalizare(7 luni)?
Multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 18:49, 4 Octombrie 2012
In primul rand, se impune studierea contractului de leasing pentru ca el reglementeaza raporturile dintre parti, inclusiv comisioanele, procedurile, drepturile si obligatiile partilor.
1. Daca este prevazut comision de inchidere/plata anticipata in contract (si de regula este prevazut), atunci solicitarea este justificata.
2. Din moment ce a fost reactivat contractul o data, societatea de leasing ar putea sa repete aceasta operatiune si sa finalizezi contractul la termen (dar in acest caz fara sa se pretinda la momentul actual comisionul de inchidere anticipata).
Sunt frecvente astfel de abuzuri iar daca sunteti consumator, puteti sa va adresati protectiei consumatorului sau sa solicitati anularea clauzelor abuzive in instanta (procedura destul de anevoioasa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto ZENODRAGOS ZENODRAGOS Am platit 41 rate pentru leasing auto(din 48),rata reziduala zero,in acest moment sunt la zi cu ratele(dupa o intarziere de 5 luni),am avut o reziliere de ... (vezi toată discuția)
"comision de inchidere" contract leasing Soleirolia Soleirolia Buna, Sunt in faza de finalizare a unui contract de leasing (la termen, pe persoana fizica, pt. un autoturism achizitionat in 2005 dintr-o tara non UE), am ... (vezi toată discuția)
Monografie leasing auto lu_mar lu_mar ma poate ajuta cineva cu o monografie pt leasing? (vezi toată discuția)