avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... "Comision de inchidere" contract leasing
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

"Comision de inchidere" contract leasing

Buna,
Sunt in faza de finalizare a unui contract de leasing (la termen, pe persoana fizica, pt. un autoturism achizitionat in 2005 dintr-o tara non UE), am achitat ratele si am primit si alte doua facturi pentru
1: Accize + Taxe vamale (care reprezinta sume datorate statului si sunt prevazute de legislatie deci consider ca sunt in regula)
2: "Comision de inchidere contract leasing" - 70 Euro, despre care nu stiu exact ce reprezina intrucat nu este prevazut distinct in contractul de leasing (asa cum sunt definiti termenii "Comision de administrare", "Comision de Vamuire si Inmatriculare" despre care stiam de la inceput).
Am cerut de la firma lamuriri legate de comisionul respectiv si mi s-a raspuns ca acest comision este in conformitate cu un paragraf din contract referitor la taxe si comisioane pe care il reproduc:

"Toate taxele, comisioanele si impozitele (inclusiv (i) taxele, accizele si comisioanele vamale si (ii) penalizarile datorate ca urmare a neplatii, platii cu intarziere sau a altei omisiuni sau actiuni legate de aceste taxe, comisioane sau impozite) care sunt datorate in legatura cu incheierea, derularea sau incetarea Contractului de leasing, respectiv cu transferul proprietatii asupra Bunurilor vor fi suportate de catre Utilizator, indiferent daca aceste taxe, comisioane sau impozite sunt calculate prin raportare la valoarea in vama a Bunurilor, la valoarea ratelor de leasing, la Valoarea Reziduala sau prin orice alta metoda si indiferent daca sunt datorate ca suma pausala sau periodic.
In cazul platii unor asemenea taxe, comisioane sau impozite de catre Locator, Utilizatorul va rambursa neintarziat Locatorului sumele respective."

Intrebarea mea este daca e legal sa mi se pretinda acest comision?

va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Soleirolia , utilizator 08:41, 10 August 2009
Incheierea oricarui contract este libera.(libertate de vointa)
Cat timp aceasta clauza din contract nu este bazata pe o cauza falsa sau nelicita, este o.k.
Sfatul meu este sa cititi de 10 ori contractul, si sa-l semnati o singura data. Mai ales cand e vorba de leasing...
Succes!
Sa inteleg ca, un astfel de paragraf inreptateste firma sa pretinda orice suma suplimentara, sub forma de comision pentru "diverse.."? Fara justificarea cheltuielilor, a provenientei sau explicarea modalitatii de calcul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost inchdere contract lesing auto RAMONEL0109 RAMONEL0109 In 2007 am achizitionat o masina in leasing pe 3 ani. Acum la sfarsitul leasing-ului odata cu ultima rata am mai primit o factura de 200 euro+TVA - cost ... (vezi toată discuția)
Dauna totala masina toyota rav 4-leasing sorin2 sorin2 buna seara! Am preluat contractul de leasing pentru auto Toyota RAV 4 in data de 02.07.2008, iar in data de 01.09.2008 s-a produs un accident in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Contract leasing + taxa vamala, accize, comision vamal si dobanzi MrBFB MrBFB Buna, Am cumparat o masina(Toyota) in leasing prin Unicredit Leasing in 2006 mai precis 1.12.2006 si am lasat taxa reziduala in ultima factura. Cand am ... (vezi toată discuția)