avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce fac dupa ce obtin certificatul de inregistrare de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce fac dupa ce obtin certificatul de inregistrare de la ONRC?

Buna ziua,
Azi mi-am obtinut certificatul de la ONRC pentru PFA. As dori sa stiu ce pasi mai trebuie sa fac in continuare? Am inteles din unele surse ca trebuie sa merg la administratia financiara, casa de pensii si casa de asigurari de sanatate.
Imi puteti oferi mai multe detalii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 10:52, 6 Octombrie 2012
mergeti doar la ANAF unde veti depune declaratia 220 de venit estimat, declaratia 610 privind contributiile de sanatate si daca este cazul declaratia 600 privind contributiile in sistemul de pensii
Va multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare. In cazul in care sunt pfa in sistem real, ce formulare sau documente/registre mai trebuiesc luate de la anaf sau cand ma duc la anaf.
cumparati din comert un Registru Jurnal De Incasari Si Plati si un Registru Inventar, snuruiti-le, numerotati-le fiecare pagina si mergeti cu ele la ANAF pentru a le viza

normele metodologice de conducere a contabilitatii in partida simpla sunt prevazute in OMFP 1040/2004
incercati sa aveti in vedere si articolele 48-49 din codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)
Cum se grupeaza dosarele de contabilitate la un neplatitor pfa? ella93 ella93 Eu si prietenul meu avem un obiect de activitate vanzari online de imbracaminte. Cum pot tine o evidenta a contabilitatii? Ce ar trebui sa depun? Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)