avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Greseli in procesul verbal de la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Greseli in procesul verbal de la licitatie

Buna

Am castigat o licitatie saptamana trecuta in urma careia am primit un proces verbal. Comparand datele din Publicatia de vanzare cu cele din Procesul verbal intocmit dupa castigarea licitatiei am gasit mai multe greseli (de tehnoredactare oare!?!?): data, nr contractului de credit al debitorului, si cel mai important o cifra din nr cadastral este diferita.
Precizez ca pe procesul verbal apare doar semnatura mea si a executorului, nemaifiind alti participanti la licitatie.
Ce repercursiuni ar avea acest lucru?
Se poate corecta cumva de catre executor?
Banuiesc ca ar putea exista contestatii din partea debitorului din cauza acestor greseli ... sau ar putea fi o potentiala frauda?
...sau in Publicatiile de vanzare se trec date intentionat gresite pt a da de furca celor care vor sa faca verificari?
Mentionez ca inca titlul executoriu inca nu a fost eliberat, diferenta de bani de asemenea nefiind platita.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ScarfaceX , utilizator 20:43, 7 Octombrie 2012
Cum nu a fost eliberat inca titlul executoriu? Fara titlu si fara incuviintarea executarii de catre o instanta nu se poate demara executarea silita si nu se putea face licitatia. Trebuie sa mergeti la executor si sa ii solicitati lamuriri, dar mai inainte ar fi bine sa mergeri la cartea funciara si sa vedeti care este situatia imobilului care apare ca adjudecat in procesul-verbal.
ScarfaceX a scris:

Buna

Mentionez ca inca titlul executoriu inca nu a fost eliberat, diferenta de bani de asemenea nefiind platita.

Daca nu exista titlu executoriu care este documentul care sta la baza executarii silte in baza careia a fost organizata licitatie iar dvs ati fost adjudecatar al bunului dedus executarii ???

Poate m-am exprimat eu gresit. Nu am primit eu "actul de proprietate" cu care eu ma pot inscrie la cartea funciara.
Bineinteles ca exista titlu executoriu in baza caruia s-a efectuat licitatia.
Ce puteti sa-mi spuneti legat de greselile de tehnoredactare din procesul verbal?
Dupa cum am spus, sunt doar la inceput. Inca nu a trecut nici perioada de 5 zile in care se poate face contestatie asupra licitatiei si nici nu am platit diferenta de bani (90%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)