avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru bautura. Intrebari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru bautura. Intrebari

Buna ziua, dupa cum spune si titlul mi s-a deschis doras penal pentru bautura. Am avut o alcolemie de 0,43 mg/ l, am dat probele de sange, prima tura de analize a venit rezultatele fiind de 0,80 mg/l respectiv 0,70 mg/l in acest caz din cate stiu eu este contraventie si nu se intocmeste dosar penal, dar politistul car imi coordoneaza dosarul mi-a spus sa fac si recalcularea, fie ca vreau fie ca nu vreau ei tot o fac. Politistul cand am spus k nu vreau sa fac recalcularea mi-a spus k asta e decizia mea si ca ei tot o fac si dureaza mai mult daca nu o sa o platesc in cele din urma am zis k o platesc ca sa vina mai repede ceea ce este o mare abureala din partea politistului care imi ancheteaza dosarul. Acum astept sa vina rezultatele la recalculare. Eu stau pe bara fara permis de 120 de zile aproximativ, din cate stiu Dreptul de a conduce nu se poate suspenda mai mult de 120 de zile, 90 de zile + 30 de zile daca nu platesc amenda si dau examenul, acum intrebarea mea este Daca imi pot lua dovada de conducere de la politistul care imi coordoneaza dosarul? am inteles ca este posibil sa imi dea dovada, m-am informat de la un fost politist care lucra la circulatie. Vreau sa stiu daca este posibil sau nu? Multumesc
In cauza fiind intocmit dosar penal,responsabil pentru solutionare este procurorul de la parchetul de pe langa judecatorie
Procurorul de caz pentru cercetarea spetei declina responsabilitatea cercetarii in sarcina politistului
Dosarul penal se intocmeste din momentul in care ati avut alcoolemia peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat .Nu prea va pacalit politistul,daca nu cereati dvstra calculul retroactiv il cereau ei oricum avand in vedere ca exista dubii referitoare la valoarea alcoolemiei din momentul in care ati fost oprit,in sensul ca este posibil sa fi fost mai mare.Este foarte adevarat si ca daca nu platiti dvstra si plateste politia,acestia o fac cu foarte mare intarziere din lipsa fondurilor si astfel o sa dureze mult.
Cat despre dovada va spun cu siguranta ca nu puteti lua nimic pana nu se solutioneaza dosarul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis (dosar penal) Bogdan213 Bogdan213 Buna ziua. Am fost depisat cu o alcoolemie de 0,43 in urma aparatului etilotest. Mi s-a suspendat permisul si am fost la IML pentru recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)