avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie suspendare permis (dosar penal)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie suspendare permis (dosar penal)

Buna ziua. Am fost depisat cu o alcoolemie de 0,43 in urma aparatului etilotest. Mi s-a suspendat permisul si am fost la IML pentru recoltarea probelor biologice, la care nu am primit un rezultat. Am dreptul sa fac contestatie si sa-mi recuperez permisul pana se rezolva cazul? Stiu ca am 15 zile la dispozitie sa fac contestatie dar aceasta se poate face si in cazul in care potentiala pedeapsa este penala?
S-a intocmit dosar penal, pana la la finalizarea cercetarilor nu prea sunt sanse sa va recuperati permisul, doar in cazul contraventiilor se poate contesta PV.
Sunteti sigur de afirmatie? pentru ca din 3 politisti si 2 avocati intrebati, doar un singur raspuns nefavorabil am primit (al unui politist). De aici si intrebarea mea, eu fiind pregatit sa merg sa fac contestatie. Nu stiu ce sa fac pentru ca timpul trece si mai am doar 10 zile la dispozitie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
Bogdan213, utilizator
Din moment ce v-am raspuns, inseamna ca sunt sigur.
Faceți cererea și veți afla.
Se poate sa primiți dovada dar trebuie sa argumentați foarte bine în fapt și în drept ca sa aveti sanse.Avocatii se ocupa de astfel de redactări motivate deoarece cunosc și legea și știu cum sa argumenteze.
În trecut am avut situație în care a ieșit sub limita legala la o alcoolemie mai mare decât aveți. Însă. ..acum nu se mai fac recalculări...

Dacă depuneți un tipizat nu cred ca aveți vreo șansă. ..
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Utilizatorul intreaba daca poate face contestatie impotriva PV sa-si recupereze permisul daca cititi atent. Fiind vorba de un dosar penal nu discutam de un PV de contraventie care sa poata fi contestat.
Cat despre calculul retroactiv, se poate solicita fara probleme de cand CCR a declarat ca neconstitutionala sintagma "la momentul prelevarii mostrelor biologice" din articolul privind conducerea sub influenta alcoolului.

Alte discuții în legătură

Buna seara SoituCostel2013 SoituCostel2013 Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
Daca am avut alcoolemie in aerul expirat peste 0,6 ionuts1982 ionuts1982 pot sa fac o cerere pt a putea conduce pana la calcularea alcoolemiei in sange? (vezi toată discuția)