avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul de incasari si plati pentru I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul de incasari si plati pentru I.I.

Buna seara,

Imi spuneti si mie va rog frumos daca am o factura pe care o s-o incasez prin banca cu O.P. ,cand o trec in registrul de incasari si plati? in momentul in care o s-o incasez?
Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 10:02, 28 Ianuarie 2014
Da, se trece in momentul incasarii. De aceea i se spune "registru jurnal de incasari si plati". In acest registru se inregistreaza documentul prin care s-a incasat (in acest caz O.P.) iar nu factura.
multumesc!
buna dimineata ,
imi explicati si mie va rog pentru acceasi intreprindere cum trebuie sa procedez din punct de vedere contabil in momentul cand ii scot din banca pentru cheltuieli diverse ,de exemplu plati impozite,salarii ,achizitii?
va multumesc frumos!
inregistrati pe cheltuieli toate platile efectuate in baza documentelor justificative.
sunt deductibile cheltuielile de natura salariala conform statelor de plata si achizitiile efectuate in scopul de a realiza venituri impozabile.
plata impozitului pe venitul din activitati independente nu constituie cheltuiala deductibila.
Buna dimineata,

Pot sa trec in registrul de incasari si plati impozitul pe veniturile din salarii si contributiile de asigurari sociale datorate de angajator?(tot ceea ce rezulta din statul de plata)
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa smioana smioana Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate \"Alte transporturi terestre de calatori\". Acum a venit timpul ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)