avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CONTABILITATE PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CONTABILITATE PFA

Buna ziua,

Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate "Alte transporturi terestre de calatori". Acum a venit timpul sa depun declaratia 200 si totodata sa inregistrez operatiunile din cursul anului in registrul de incasari si plati. Detin urmatoarele acte: extrase de cont, op-uri si chitante pt plata la casa de pensii si asigurari sociale, la casa de asigurari de sanatate, pt impozit venit activitati independente, taxa pt constituire, alte taxe pt infiintarea pfa-ului, precum si facturi emise de pfa pt servicii transport. Va rog, ajutati-ma si indrumati-ma cum sa completez toate acestea in registrul de incasari si plati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 17:43, 9 Mai 2011
In RJIP se inregistreaza chitantele (incasari si plati) si incasarile / platile prin banca (extrasul de cont). Platile in contul impozitului pe venit nu se trece in registru (daca totusi doriti sa o treceti, aveti grija la calculul venitului impozabil - nu sunt deductibile)

Pentru detalii puteti consulta [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
dgnConsulting, Contabil
Buna seara,

Mai am o intrebare: pentru contul bancar pe care il are PFA-ul exista si un card cu care s-a retras numerar sau s-au facut plati in diverse magazine, altele decat priveste activitatea PFA-ului. Pe extrasul din banca acestea apar. Eu nu iau in seama acestea, nu? Poate e stupid ceea ce va intreb acum, dar pt cineva care n-are a face cu contabilitatea nu e.

Multumesc!
Cheltuielile care nu au fost efectuate in vederea desfasurarii activitatii PFA, nu sunt deductibile la calculul impozitului pe venit.
In acest caz, asa cum a precizat si colegul nego_777, aveti doua variante:
- le inregistrati in RJIP, dar nu tineti cont de ele in momentul calcularii impozitului pe venit;
- nu le inregistrati in RJIP.
Buna ziua
Revin cu inca o intrebare: contributia la casa de sanatate si asigurarile sociale sunt cheltuieli deductibile?
Daca activitatea pfa a inceput in februarie, dar am facut o plata in ianuarie la Reg Com. in interesul pfa, o trec in RJIP?

Multumesc!
Da, contributiile la casa de sanatate si asigurarile sociale sunt cheltuieli deductibile.
Da, plata la Registrul Comertului o treceti in RJIP.

Alte discuții în legătură

Declaratii si contributii pfa, nou infiintat ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Saptamana care tocmai s-a incheiat am infiintat PFA-ul meu, am obtinut certificatul de la ONRC. Sunt angajata cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Registrul de incasari si plati pentru i.i. marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spuneti si mie va rog frumos daca am o factura pe care o s-o incasez prin banca cu O.P. ,cand o trec in registrul de incasari ... (vezi toată discuția)