avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM

Am lucrat la o firma ca si ag.vanzari,iar inainte cu aprox.3 sapt. de expirarea contractului (era pe perioada determinata de 3 luni) mi s-a cerut sa predau masina si telefonul.Dupa circa 10 zile primesc prin posta o decizie de suspendare a CIM pe motiv de absente nemotivate (dar oare cum puteam sa mai lucrez fara telefon si masina?;am fost home office deci nu aveam nici condica de semnat!).Ce pot sa fac pentru a-mi primi salariul pentru toata perioada contractuala?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 11 Octombrie 2012
Aveti la dispozitie doua modalitati care le puteti exercita concomitent , si anume: sesizarea ITM -ului si/sau actiunea in instanta.
calin andrei a scris:

Dupa circa 10 zile primesc prin posta o decizie de suspendare a CIM pe motiv de absente nemotivate (dar oare cum puteam sa mai lucrez fara telefon si masina?

Eu cred ca, in primul rand, decizia de suspendare trebuie / trebuia contestata in instanta, in 30 de zile de la comunicare.
Cred ca nu mai are rost contestarea deciziei , decat pentru recuperarea salariului aferent ... c.i.m. este pe durata determinata si a incetat de drept chiar daca era suspendat.

Indiferent ca vi s-a luat masina si telefonul tot trebuia sa fiti prezent la munca ....
freeelis a scris:

Cred ca nu mai are rost contestarea deciziei , decat pentru recuperarea salariului aferent ... c.i.m. este pe durata determinata si a incetat de drept chiar daca era suspendat.

Indiferent ca vi s-a luat masina si telefonul tot trebuia sa fiti prezent la munca ....

Haideti sa fiu mai explicit:firma are sediul in Targoviste iar eu sint din Mures, astfel ca "biroul" era acasa.Pentru a putea fi prezent la munca trebuia sa am masina pentru a ma putea deplasa la clienti (sau sa merg in fiecare dimineata la targoviste sa semnez condica !?).Se pare ca prezenta se realiza prin faptul ca masina avea GPS,astfel ca se putea urmari deplasarea agentilor pe zona.
Dvs aveati prevazut in c.i.m. ca munca se desfasoara la domiciliu dvs?

Alte discuții în legătură

Functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal. codulmuncii codulmuncii Buna ziua. [b]Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine[/b]: Lucrez pe doua contracte la acelas ... (vezi toată discuția)
Contestatie hgabi hgabi Buna ziua, am urmatoarea situatie: am concediat disciplinar un angajat pe perioada determinata. Concedierea s-a facut cu respectarea procedurii, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere defiintare post - salariu compensatoriu cozmyn18 cozmyn18 Buna ziua dl. avocat, Sunt din Brasov, si lucrez pentru o firma din Targu Mures. Poziția mea este de Manager Zonal, si lucrez home office, avand in ... (vezi toată discuția)