avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in acte

In urma cu 2 ani dragul meu frate lucra la o firma de asigurari si a facut 4 incasari de la un asigurat dandaui chintanta, doar ca pe duplicatul chitantei aparea alt nume ca si client nou. In concluzie el nu dadea banii pe numele cui ia dat chitanta ci pe alt nume clinet nou si respectivul de la care a incasat a pierdut asigurarea. Ce se poate face ce risca? Va rog ajutati-ma.
Pai, trebuie sa spuneti daca s-a facut vreo plangere penala sau daca s-au facut deja cercetari prealabile de catre vreun organ de cercetare penala.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
Adrian ALBU, Avocat
Nu s-a facut nici o plangere abia ieri s-a aflat cand s-a dus cel inselat la banca dupa 2 ani de zile.
Din ce mi-a spus este vorba de 2000 lei
Probabil ca se va face o plangere penala, iar pe langa consecintele penale, fratele dvs va suporta si daunele materiale (e vorba de asa zisa pierdere a asigurarii si urmarile acestui fapt). Trebuie vazut daca se va introduce plangere penala, ce se invoca etc
Dar sunt dispus sa ii platesc omului suma de 2000 lei. Din ce am vorbit cu directoarea de la asigurari omul pierduse asigurarea nemaiplatind ratele deoarece de cand fratele meu nu a mai lucrat acolo si nu s-a mai dus la el sa ii achite ratele lunare omul nu s-a mai interesat de asigurare si acum dupa 2 ani a venit sa vada daca mai este valabila , dar normal ca ii expirase dupa 2 ani de neplata. Daca ii dau cei 2000 lei si el face plangere chiar daca asigurarea nu mai era valabila ce poate risca cel mai grav?

Alte discuții în legătură

Furt de identitate? minnie84 minnie84 Buna ziua! In luna martie a acestui an am primit o instiintare de plata de la firma de asigrari Eureko pt suma de 300 ron, reprezentand contravaloarea primei ... (vezi toată discuția)
Rca incheiat in romania pentru o masina inmatriculata in italia. inselaciune sau raspundere civila delictuala? alex_007 alex_007 Buna ziua, Am si eu o speta mai ciudata şi mi-ar prinde bine cateva sfaturi. O persoana incheie un rca in romania pentru o masina inmatriculata in italia. ... (vezi toată discuția)
Sunt somat de banca ca mostenitor pentru a achita creditul tatalui meu decedat chiar daca acesta avea asigurare in caz de deces in contract carlosk carlosk Buna ziua ! Tatal meu a solicitat un credit de nevoi personale pe data de 10.10.2007 aprobat pe o perioada de 36 de luni. Pana in luna octombrie 2009 ratele ... (vezi toată discuția)