avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de reexaminare ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de reexaminare ajutor public judiciar

Buna seara,

Ma adresez d-voastra cu speranta ca ma puteti lamurii intr-o problema. Am un dosar pe rol in care eu am calitatea de piirita , iar fondul cauzei : prentii.
Va prezint mai jos termenele care s-au derulat si solutiile , cu rugamintea de a ma lamurii in legatura cu ultima solutie, unde mi se respinge ajutorul public judiciar [nu-mi pot explica motivele pt ca ma incadrez in litera legii ] mi se pune in vedere sa achit onorariul in termen de 5 zile dar totodata ma instiinteaza ca pot in acelasi termen sa fac cerere de reexaminare. Ce pasi pot sa urmez, ce risc daca nu pot plati onorariul pt ca nu am din ce [sunt somera si ma intretin singura] si daca exista in cazul ca pot sa fac cerere de reexaminare, formular tipizat .
Va multumesc anticipat.

19/06/2012 Amână cauza
Solutie: lipsa procedură
25/09/2012 Amână cauza
Solutie: Pentru solutionarea cererii de ajutor public judiciar acorda termen la data de 09.10.2012, acordă termen pentru fondul cauzei la data de 06.11.2012.
09/10/2012 Amână cauza
Solutie: Respinge cererea de ajutor public judiciar ca neîntemeiată. Pune în vedere petentei să achite onorariul de expert în cuantum de 1000 lei, în termen de 5 zile. Cu drept de cerere în reexaminare, în 5 zile de la comunicare.
06/11/2012
Cel mai recent răspuns: seceleanugina , utilizator 21:51, 12 Octombrie 2012
Stimată doamnă,

De lămurit de ce s-a respins cererea de ajutor public judiciar nu am cum, nu cunosc situația concretă.

Însă, din practică, nu au fost probleme în plătirea onorariului mai târziu de cele 5 zile. Așadar, vă sfătuiesc să faceți urgent cererea de reexaminare - aici există un termen de decădere - să așteptați soluția și după aceea să plătiți onorariul.

În general, cererea de reexaminare se va soluționa până la termenul de judecată, dacă, prin absurd, nu se va face, plătiți până la termen expertiza.

Cu stimă.
Stimate domn,

Marturisesc ca in aceasta dimineata, la prima ora , m-am infiintat la Judecatorie ca sa ma lamuresc mai bine intrucit eu am aflat de solutia data in 09 10.2012 verificind pe internet .Am dorit sa studiez dosarul in speranta ca voi gasi si motivatia respingerii ,dar acesta era la judecator. In schimb, am solicitat informatii la avocatul de serviciu si am aflat / inteles ca trebuie sa astept sa-mi parvina prin posta comunicarea acestei solutii si abia dupa aceea , in termen de 5 zile pot sa fac cerere de reexaminare. V-asi multumi anticipat daca mi-ati confirma ca am interes bine.


Cu stima.
Aţi înţeles bine: termenul de 5 zile curge de la data comunicării încheierii prin care a fost respinsă cererea de ajutor judiciar.

Puteţi depune cererea de reexaminare şi înainte de comunicarea încheierii, dar riscaţi să nu o puteţi întemeia pe motivele greşit reţinute de instanţă, motive pe care le veţi cunoaşte abia odată cu comunicarea încheierii.

Poate că ar fi mai firesc (şi mai util) să apelaţi la un avocat pentru redactarea cererii de reexaminare in funcţie de situaţia concretă şi de motivarea instanţei.

Cu siguranta ar fi si firesc si util dar nu-mi permit un avocat . Multumesc pentru raspuns, sa aveti o zi buna.

Cu stima.
Decizia vă aparţine.

Totuşi, încercaţi să puneţi pe un taler costurile redactării cererii de către avocat cu costurile expertizei. Mai ales că, dacă veţi avea cîştig de cauză, onorariul avocatului va fi pus în sarcina reclamantului.

Asta nu înseamnă că, odată redactată de avocat, cererea de reexaminare va fi soluţionată favorabil.

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare ajutor public judiciar Nina1 Nina1 Buna seara, Poate o persoana sa beneficieze de ajutor public judiciar daca este asociat unic la societate comerciala tip SRL, are PFA, venit lunar 1.200lei ... (vezi toată discuția)
Cererea de acordare a ajutorului public judiciar/ cererea de ... Dragos935 Dragos935 Cererea de acordare a ajutorului public judiciar/ cererea de reexaminare suspenda termenul de 10 zile in care trebuie platita taxa judiciara de timbru de catre ... (vezi toată discuția)
Cerere amanare proces narcisa07 narcisa07 Buna dimineata! Va rog sa ma lamuriti: am un proces (apel) in care sunt intimata, am primit citatia abia ieri si procesul este pe 30.06. Sincera sa fiu nu ... (vezi toată discuția)