avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea după soţie se deschide la circa un an de la deces. In cursul dezbaterii succesiunii moare şi soţul supravieţuitor. Copii sau părinţi în viaţă nu există. Soţul supravieţuitor , cel care a murit al doilea, nu se ştie dacă are moştenitori. Cine deschide succesiunea după el şi cum se procedează.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:00, 12 Octombrie 2012
următoarele rude.
mostenitorii soţiei_
mai exact ce înseamnă următoarele rude, cum pot afla dac mai avea rude, cine are calitatea de a initia succesiunea dupa el?
care este data decesului?
Dacă soţia nu are rude pînă la gradul IV inclusiv care să fi acceptat succesiunea, aceasta se cuvine în întregime soţului supravieţuitor. Faptul că el a decedat în cursul dezbaterii nu are relevanţă sub acest aspect.

Patrimoniul soţului (în care se include şi ceea ce a moştenit de la soţie) va fi cules de rudele sale pînă la gradul IV inclusiv (în ordinea claselor aşa cum o stabileşte legea) care au acceptat succesiunea.

În lipsa unor asemenea rude, succesiunea va fi declarată vacantă şi va fi culeasă de stat.

Alte discuții în legătură

Mostenire costelino18 costelino18 [b]femeie ramasa singura. sotul decedat. nu are copii. intrebare : Sunt si alti mostenitori in afara sotiei?[/b] (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum se imparte?? andreistan andreistan Spuneti-mi va rog cum se imparte urmatoarea mostenire: [b]Cel care a lasat mostenirea[/b](defunctul) are un [b]frate(decedat[/b] inaintea lui)care are un[b] ... (vezi toată discuția)