avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Recurs la admitere plangere impotriva rezolutiei ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Recurs la admitere plangere impotriva rezolutiei directorului orc

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am facut plangere impotriva rezolutiei orc pentru ca nu mi-a admis inscrierea unei cereri de mentiuni prin care doream suplimentarea obiectului de activitate al unei intreprinderi individuale, plangerea am depus-o la registrul comertului iar registrul a inaintat-o catre tribunal. Pe fond solutia instantei a fost cea de admitere a plangerii, cu drept de recurs. Acum ORC a facut recurs motivand ca instanta care a dat solutia nu are competente, plangerea ar fi trebuit trimisa la judecatorie si nu la tribunal. Cum ar trebui sa motivez eu intampinarea la recursul ORC?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 14:14, 9 Noiembrie 2012
art. 6 din OUG 116/ 2009Ș

art. 3
.......................

''(2)În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin instanţă se înţelege
tribunalul comercial sau secţia comercială a tribunalului în a cărui circumscripţie
îşi are sediul comerciantul.''


art. 6
......................
''(3) Împotriva rezoluţiei directorului şi/sau persoanei sau persoanelor
desemnate se poate formula plângere în termen de 15 zile de la pronunţare
pentru părţi şi de la data publicării rezoluţiei sau a actului modificator al actului
constitutiv în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, pentru orice alte
persoane interesate.
(4) Plângerea se depune şi se menţionează în registrul comerţului unde s-a
făcut înregistrarea. În termen de 3 zile de la data depunerii, oficiul registrului
comerţului înaintează instanţei plângerea.
(5) Plângerea formulată împotriva rezoluţiilor directorului oficiului registrului
comerţului şi/sau persoanei sau persoanelor desemnate se soluţionează de
urgenţă şi cu precădere, în condiţiile dreptului comun.
(6) Instanţa soluţionează plângerea în complet alcătuit dintr-un singur
judecător, în camera de consiliu, fără citare. Instanţa poate să solicite orice
lămuriri şi dovezi părţii sau informaţii scrise autorităţilor competente''

Cred ca am reusit mai sus sa indic exact temeiul legal pe baza caruia sa va intemeiati recursul, alte date mai gasiti si pe site la ONRC, acolo apare un anunt (la care puteti sa faceti referire si in cerere) cu privire la modificarile aduse de ordonanta 116/2009 si inclusiv date despre instanta competenta in cazuri ca al dumneavoastra

[ link extern ]

cititi si legea 84/2010 privind aprobarea OUG 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat
Multumesc mult!
Referitor la acelasi dosar, data comunicarii sentintei civile a fost 23 iulie, cele 15 zile de la comunicare s-au incheiat pe 7.08.2012, ORC ar fi trebuit sa formuleze recursul cel tarziu pe data de 8 aug, dar recursul e formulat pe 9 aug, as dori sa cer neadmiterea cererii de recurs ca nefiind formulata in termen, la motivarea in drept e corect sa scriu "Potrivit dispozitiilor art 301 si art 306 Codul de procedura civila, va rog sa respingeti cererea de recurs, acesta fiind tardiv formulata"?
Articolele mentionate din cpc sunt cele corecte? La art 306 scrie motivarea recursului, motivarea inseamna formularea cererii de recurs sau mentionarea motivelor in cerere pentru care se cere recursul?
Pentru cererea de respingerea recursului pe motiv ca n-afost formulata in termenul legal, cum trebuie sa procedez: sa ma prezint la prima infatisare si sa cer verbal acest lucru sau ajunge ca cer in intampinarea pe care o voi inainta curtii de apel inainte de prima infatisare la care anexez si copii dupa comunicare

Multumesc mult!
1) recursul (potrivit datelor postării dvs.) este declarat în afara termenului legal de 15 zile de la primire etc deci : este tardiv.Solicitați formula de RESPINGERE a recursului întrucât este depus tardiv și va fi respins, ridicați în fața instanței excepția tardivității depunerii recursului și susțineți-o scurt. De altfel, chiar instanța va ridica această excepție, e obligația ei.
Atenție !
- aici trebuie verificat în dosar data primirii hotărârii de către ORC, e posibil să-l fi primit cu 2 zile mai târziu: atunci este în termen.
2) art.306, se referă la termenul de 15 zile, ca termen obligatoriu și de motivare a cererii de recurs nu numai de declarare/depunere simplei cereri a recursului.Se obișnuiește a se depune cerere de recurs fără motivare din varii motive, apoi, se motivează darr tot în interiorul celor 15 zile.O simplă cerere de recurs, desigur este NULÃ dacă nu conține și motivele declarării recursului.
3) depuneți Întâmpinare cu motivarea scurtă, clară și precisă.La început ridicați excepția tardivității depunerii recursului și o motivați foarte scurt dar esențial (instanța are obiceiul citirii în diagonală).
Notă : dacă într-adevăr depunerea recursului e tardivă, dvs. ridicând excepția tardivității, procesul e ca și terminat : instanța NU mai judecă fondul.L-ați ”lichidat” imediat pe inamic.
4) e spre binele dvs. vă prezentați și să susțineți Întâmpinarea (aveți dreptul să citiți chiar de pe Întâmpinare sau orice notiță).Dacă nu doriți să vă prezentați : faceți cunoscut în text în cuprinsul Întâmpinării că prezenta cauză se poate judeca și-n lipsa dvs.Nu trebuiesc copii anexate, recurentul e obligat la dovada că se află în termen etc Oricum, instanța are la dosar totul. Succes și să auzim de câștig total !

Alte discuții în legătură

Opozitie la cesiune parti sociale. ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua ! In fapt este vorba despre cesionarea partilor sociale ale unui SRL, aceasta facandu-se in data de 25.06.2010, prin contract notarial si AGA ... (vezi toată discuția)
Contestare rezolutie onrc in urma respingerii cererii de dizolvare a societatii dorincornea dorincornea Buna ziua, Am solicitat de curand dizolvarea si lichidarea simultana a unui SRL aflat in inactivitate de 3 ani de zile si dupa doua amanari succesive, ... (vezi toată discuția)
Motivarea recursului - citatie lungu1on lungu1on Am primit citatia fara cerere recurs ( motivarea recursului ) . Ce sa inteleg ? N-ar fi trebuit ca o data cu citatia sa primesc si motivarea pt a face , ... (vezi toată discuția)