avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mai pot infiinta o SC daca am IF?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mai pot infiinta o SC daca am IF?

as dori sa stiu daca am o IF impreuna cu sotia cu activitate de agentie imobiliara daca pot sa infiintez un srl pentru un magazin alimentar si unul de haine second hand
Cel mai recent răspuns: valicluj , utilizator 23:21, 17 Octombrie 2012
Da, se poate. Cu amendamentul ca, daca doriti sa-l faceti cu asociat unic, acesta nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate.
Puteti sa va efectuati comertul atat pentru magazinul alimentar cat si pentru articole second-hand pe o societate. Daca musai doriti sa va infiintati doua societati, ori va asociati cu sotia, ori va infiintati o SRL cu asociat unic intr-o prima faza urmand ca aceasta SRL sa se asocieze in calitate de asociat persoana juridica cu persoana fizica care poate fi aceiasi cu asociatul unic al SRL.
In IF sunt asociat cu sotia
Nu are importanta pentru infiintarea SRL-ului acest lucru.
Nu e nicio problema...va puteti infiinta cate SRL doriti cu sotia asociat.

Alte discuții în legătură

Asociat si administrator ElenaDragomir ElenaDragomir Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca o persoana fizica vrea sa se asocieze cu o alta persoana fizica intr-o societate comerciala - srl, poate sa aiba ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Mariana2008 Mariana2008 Buna ziua Am o societate aflata in dizolvare, care are datorii (dobanzi , penalitati) la directia financiara. Firma se afla in dizolvare din anul 2007. ... (vezi toată discuția)
Firma vanzare hainde second hand eryurek eryurek Va rog sa ma jutati cu aceasta problema. Doresc sa deschid un magazin de haine second hand si nu stiu daca este mai bine sa infiintez un SRL sau o forma de ... (vezi toată discuția)