avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren agricol

Buna seara!
As dori un sfat,va rog!Mama mea,impreuna cu sora ei,au cam 7500 qm teren agricol cu titlu de proprietate la tara! Imediat dupa '89,terenul a fost dat la o asociatie pentru ca ele locuiesc in Bucuresti!De ceva timp aceasta asociatie nu mai exista si mama nu reuseste sa obtina de la primarie(desi bate drumurile cam de 2-3 ori pe an) nici macar indicatii cu privire la locul unde se afla terenul,pentru ca i s-a spus ca s-au schimbat terenuri,vecini...
Cum as putea,(sau in ce fel),as formula o petitie sau altceva si sa o trimit cu confirmare de primire?
Cel mai recent răspuns: bulgaras10 , utilizator 08:29, 20 Octombrie 2012
este imposibil ca primaria sa nu stie unde se afla terenul respectiv deaorece terenurile nu se schimba cum vrea primaria atat timp cat aveti titlu de proprietate.
pe verso-ul titlului de proprietate trebuie sa fie inscrise vecinatatile, est-vest-nord-sud, si nr parcelei.
pozitionarea terenurillor se afla in registrul agricol al primariei.
trebuie sa mergeti la primaria respectiva si sa solicitati agentului agricol din cadrul primariei sa va arate unde se afla terenul.
SALUT
In principiu vecinii se schimba doar daca vecinii au vindut parlelele lor de teren..Primaria nu poate sa-ti schimbe terenul, cu altul, doar daca s-a facut alta harta cadastrala, parcela ta are aceeasi pozitie dar intro tarla cu alt numar,....
Puteti face o cerere tot la primarie , ca sa mearga si sa va masoare respectiva parcela, dar pentru asta trebuie sa platiti o taxa..............
UN SFAT............ Vorba dulce mult aduce............

[Editat - e bun sfatul fara completari, multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
Ar trebui sa mearga la Cadastru si Publicitate Imobiliara cu documentatia veche pentru a se stabili unde ii este amplasat pamantul .E clar ca dupa 1989 sau schimbat multe in ce priveste reorganizarea cadastrala.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
Alex Dedu, Mediator
Multumesc tuturor!
As vrea totusi sa stiu daca pot trimite cu confirmare de primire,solicitarea sau cererea?Este una dintre primariile cu foarte multe probleme la capitolul asta(oferit raspunsuri clare despre pamant),si s-au facut si emisiuni tv si cam degeaba!
faceti o adresa catre Prefectura in care prezentati cazul si solicitati un raspuns.

primariile sunt in subordinea prefecturilor si trebuie sa primiti un raspuns in termen de 30 de zile.

in adresa mentionati si faptul ca ati solicitat scris primariei si ati fost ignorat.

Pentru a fi mai convingator treceti la inceputul adresei in felul urmator:

Catre Prefectura .......
In atentia Dlui Prefect .......

Spre stiinta
Presedentia Romaniei
Excelentei Sale Dlui Traian Basescu

Va garantez ca veti primi un raspuns in 15 zile si nu in 30 cat precede legea.:)

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)