avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubire pentru furt si agresiune.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubire pentru furt si agresiune.

Acum o saptamana am fost batut pe strada, noaptea pe la ora 3 in fata unui club din cluj. Muzica mergea afara, eu eram putin baut, si din greseala, am intrat putin cu umarul intr-o fata. Mi-am cerut iertare, si mi-a spus daca o mai ating o sa-mi para rau. Am stat departe, si dintr-o data au venit 2 baieti si au inceput sa urle cu injuraturi la mine. Am inceput sa-mi cer iertare si de la ei, si dintr-o data pustiul(de 17 ani) m-a lovit in spranceana. Dupa vreo 10 secunde, celalalt tip m-a lovit in fata si mi-a blocat maxilarul(suspiciune de fractura, asta au spus medicii), dupa ce m-a lovit in fata, eu vroiam sa ma duc de acolo si eram cu spatele. El m-a impins, telefonul fiind in mana, l-am scapat. Pustiul l-a luat si dupa 4-5 zile mi l-a dat inapoi. Eu nu stiam ca el m-a lovit, ca erau prea multi pe acolo, si vedeam alb peste tot. AM fost la politie, am depus plangere, etc., etc. Dupa 2-3 zile, ma suna maica-sa ca ar fi bine sa-mi retrag plangerea, ca el n-a facut nimic, decat m-a ajutat (ea nu stia ca fiul ei m-a lovit). Am fost la medici, taxi, unul dintre ei a impins-o pe o prietena. Ea avand telefonul in buzunarul din spate, s-a crapat ecranul. Medicul legist + radiografii + timp pierdut + umilinta + n-am fost la ore(universitate) + n-am fost la lucru.
Maine trebuie sa merg la politie, dar eu nu-mi retrag plangerea pana nu primesc ce mi se cuvine.
Intrebarea mea este: cat as putea sa cer de la ei?
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 23:17, 17 Octombrie 2012
Dumneavoastra cam ce suma ati dori sa vi se dea pentru a fi multumit? Trebuie sa va ganditi si la posibilitatile materiale ale pustiului de 17 ani si parintilor sai. Cate zile de ingrijiri medicale rezulta din certificatul medico-legal?
Mi s-a spus ca tatal sau lucreaza pt [editat] . 5-6 zile de ingrijiri medicale. Problema e ca eu deabia pot manca, nu pot sa-mi deschid gura numai vreo 2,5 centimetri.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Au trecut cele 5-6 zile si inca nu v-ati vindecat complet? Trebuie sa va prezentati iarasi la medicul legist, sa va dea un alt certificat medico-legal, pentru mai multe zile. In privinta despagubirilor, doar dvs. puteti aprecia ce suma v-ar multumi. Daca nu va impacati si ajungeti in instanta, veti primi despagubiri materiale (reprezentand prejudiciul material produs) si daune morale. Cred ca suma de 3000 lei ar fi echitabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul medico-legal, zile de ingrijiri medicale goghi goghi Buna ziua! Ajutati-ma va rog la urmatoarea problema. Am fost batut pe strada de catre un sofer care circula pe trotuar si m-a atins pe picior cu masina, ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala danger_koss danger_koss pe data de 15 august un anume A m-a lovit in repetate randuri fara motive intemeiate, lasandu-mi semne serioase la nivelul fetzei. a doua seara m-am dus la ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)