avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru prietenul meu si fiind multi am gasit o tzeava de aspirator langa un tomberon cu care lam lovit pe unu dintre ei .A2a zi am mers la politia unde tanarul pe care lam lovit eu a venit cu mana bandajata si cu un cucui, spundand ca mana este rupta desi dupa ce a fost luat cu ambulanta a revenit in disccoteca fara mana in gips. Vrea sa mearga la legist Ce ttrebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: claudiuRr , utilizator 00:50, 7 Noiembrie 2011
Depuneti si dvs. plangere pentru vatamare corporala.
Daca v/a reclamat la politie , sigur pretinde ca autorul loviturii la mana din gips, sunteti dvs. Cred ca ar trebui sa cautati o cale de a va impaca cumva cu el.. pentru asi retrage plangerea.. Daca nu.. dosarul de la politie va trece la parchet, apoi la instanta de judecata pentru vatamare corporala.
Daca merge la medicina legala, se va mentiona numarul de zile de incapacitate de munca si ingrijiri medicale. pentru care partea vatamata poate cere despagubiri civile si daune morale
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
ContSters122901, utilizator
pai eu mai pot depunde plangere acum?
de unde stiu cate zile a primit de la medicina legala?
Da, puteti face plangere prealabila in termen de 2 luni, dar trebuie sa va scoateti si un certificat medico-legal deoarece este necesar sa se cunoasca zilele de ingrijiri medicale.
De asemenea, persoana vatamata poate pretinde ca are 2 maini rupte si un picior, si aceasta trebuie sa treaca pe la IML pt a obtine certificatul medico-legal in care se mentioneaza ce leziuni a suferit si cate zile de ingrijiri a necesitat.
Incadrarea se va face in functie de nr de ingrijiri medicale si astfel veti afla si dvs cate zile a primit:
- < 20 zile "loviri sau alte violente
- > 20 zile "vatamare corporala"
- 21 - 60 zile "vatamare corporala grava"

Alte discuții în legătură

Altercatie in familie finlandezu80 finlandezu80 Buna ziua! Am si eu o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. In urma unei altercatii cu fratele meu si concubina acestuia am suferit leziuni si ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor? caradis caradis Buna ziua . Va rog am si eu o problema. Am o prietena care detine o casa cu chitanta de mana din 1986. A incercat sa faca acte dar a ramas doar uzucapiunea . ... (vezi toată discuția)