avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O intrebare.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O intrebare.

Buna ziua,eu am fost batut de doi tigani care m-au lovit violent cu pumni in fata (spargandu`mi arcada) si medicul legist mi`a dat 4-5 zile de ingrijiri medicale.As vrea sa stiu cat pot sa primeasca cei doi,unul are 21 de ani si celalalt 16ani.Eu le`am facut proces penal la politie.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Rares_din_ludus, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 01:41, 1 Septembrie 2010
Daca nu au antecedente, scapa cu o amenda.
Infractiunea de lovire si alte violente - art.180 al.2 c.pen este sanctionata cu o pedeapsa cuprinsa intre un minim de 3 luni si un maxim de 2 ani sau cu amenda.
Sper sa aveti si martori care sa confirme cele intamplate, pentru ca plangerea insotita de certificatul medico-legal nu sunt suficiente.
Certificatul medico-legal probeaza doar faptul ca ati suferit leziuni, care sunt acestea , faptul ca au fost produse de/sau cu corp dur de la caz la caz si zilele de ingrijiri medicale necesare.
In cadrul procesului penal va puteti constitui parte civila si sa solicitati despagubiri materiale si morale, care evident vor trebui si ele probate pentru a fi obtinute.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Consultati avocat.
amenda penala e sanctiunea cea mai uzitata in spetele de genul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Imi poate face dosar penal sau nu? Alex.o Alex.o Buna ziua ,ma aflu momentan intr-o situatie cam ciudata si as dori un raspuns din partea dumneavoastra. Am avut o altercatie acum o saptamana cu un coleg de ... (vezi toată discuția)