avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare 10% din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare 10% din salariu

Un angajat care are o penalizare de 10 % retinere din salariu deoarece a lipsit nemotivat de la servici, cum i se retin datoriile fata de bugetul statului?

penalizarea i se retine in suma fixa din restul de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 27 Ianuarie 2009
Se diminueaza salariul de baza cu 10% . Toate drepturile salariale se calculeaza in functie de salariul penalizat . Contributiile angajatului se calculeaza la venitul vrut realizat .
Salariul de baza este diminuat cu 10%.
Contributiile angajatului se vor calcula la venitul brut realizat , dupa diminuarea salariului de baza cu 10%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu net Medu Medu BUNA DIMINEATA! LA UN SALARIU BRUT DE 1450 LEI DIN CARE SE RETINE LUNAR O GARANTIE DE 10%(din brut)CAT REPREZINTA SALARIUL NET? IMI PUTETI SPUNE CUM SE ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie materiale daria63 daria63 Buna ziua, Cum se retine 10 % garantie materiala? la salariul de incadrare sau la venitul net? Daca se retine la salariul de incadrare cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Acordare salarii compensatorii emanuela73 emanuela73 Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazuta acordarea de salarii compensatorii se aplica prevederile CCM la nivel national adica acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)