avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicarea M.O. online, si a datelor personale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicarea M.O. online, si a datelor personale

Buna ziua, am o problema legata de publicarea Monitorul Oficial pe diverse website-uri cum ar fi kurtyan.org sau docstoc.com.

Atunci cand dau un search pe google la numele meu primele rezultate sunt linkuri la aceste doua website-uri unde datele mele personale si adresa sunt la vederea oricarei persoane care imi cauta numele.
Mentionez ca am fost victima unui furt de identitate, si mi-a luat aproape 4 luni si doua drumuri intr-un alt oras ca sa lamuresc problema cu autoritatile. Experienta m-a deranjat foarte mult si nu as vrea sa mai patesc asta inca o data.

Este legal ca datele mele desi publicate in MO sa fie publicate la vederea oricui pe internet? Eu inteleg ca MO este public dar totusi usurinta cu care se obtin date personale de catre absolut oricine folosind un motor de cautare, ma nelinisteste.

Sunt in vreun fel ocrotit de lege in aceasta privinta, si ce pot face sa nu imi mai apara datele personale, precum CNP sau adresa, ca nu am nimic de ascuns in rest? Va rog sa ma sfatuiti.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
amh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:15, 22 Octombrie 2012
Buna ziua,

Prima actiune pe care ar trebui sa o faceti ati fi sa va adresati administratorilor respectivelor site-uri + MO pentru cenzurarea informatiilor cu caracter personal. Dacă refuză, vă adresati la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal care va lua masurile necesare.

[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns.

Am rugat administratorii site-urilor respective sa inlature datele mele personale, dar mi-au raspuns ca nu pot inlatura Monitorul Oficial de pe internet, motiv nu mi s-a dat.

Aici nu e vorba de pagini oficiale ale institutiilor ci de website-ul kurtyan.org. Sunt indreptatit sa depun o plangere la Autoritatea Nationala de supraveghere a datelor cu caracter personal?

da, sunteti indreptatit, inclusiv impotriva MO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare website ramo1305 ramo1305 Buna seara! Pentru infiintarea unui website, care doresc sa functioneze ca o agentie matrimoniala cui trebuie sa ma adresez pentru consultanta de ... (vezi toată discuția)
Publicarea datelor cu caracter personal ContSters255696 ContSters255696 Buna ziua, Exista site-uri precum www.monitorul-oficial.org care nu numai ca publica date cu caracter personal, dar de asemenea, permit si motoarelor de ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionara (fost functionat public) de 4 ani doresc dezactivarea ... Beluta Beluta Sunt pensionara (fost functionat public) de 4 ani doresc dezactivarea datelor mele personale, a declaratiei de avere, etc., de pe internet, site-ul ... (vezi toată discuția)