avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ

Buna ziua ,

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract .
Cu alte cuvinte , daca nu vrei sa mai vii , ce urmari poate avea acest lucru .

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 21 Iunie 2016
Nu exista nicio baza legala pentru o astfel de obligatie, insa nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai demisia inseamna desfacerea contractului de munca la solicitarea angajatului, nu ?, ce conteaza pentru angajat abaterea disciplinara la fostul loc de munca ...credeam ca pot actiona asupra cartii de munca sau exista vreo prevedere prin care te pot obliga ?

Multumesc!
Nu pot actiona decat desfacandu-va disciplinar raportul de munca.. in carnetul de munca nu se mai fac inscrieri incepand cu 01.01.2011.
Adica cu art.61 ? Au dreptul sa faca asta , daca eu nu ma prezint la nimci si imi dau demisia cu efectuarea preavizului cu concediu de odihna neefectuat ?

Multumesc!
Au dreptul daca absentati de la munca in perioada de preaviz.

Alte discuții în legătură

Demisie User789 User789 Buna ziua, mi-am dat demisia in ianuarie cu acordul partilor. Data de incheiere 5 mai 2020. Saptamana trecuta am pus problema sa existe intelegere sa pot pleca ... (vezi toată discuția)
Încetarea contractului cu acordul partilor SilviaParv SilviaParv Lucrez de 10.5 ani intr-o companie. De 8.5 ani am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia si sa închei contractul cu acordul partilor pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)