avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala santaj

buna ziua

as dori sa intreb o persoana specializata in penal, ce sanse am cu o plangere penala pt santaj.
fostul partener ( nu am fost casatoriti) mi-a cumparat de ziua mea un telefon. inainte de asta, intrucat aveam niste probleme financiare, s-a oferit sa imi achite el datoriile, fara sa imi dea acei bani imprumut, ci ca si o favoare intr-un cuplu. sper sa ma exprim corect. deci nu mi-a imprumutat banii, ci a platit el pt ca a zis ca asa e normal intr-un cuplu.
acum ne-am despariti si mi-a trimis de pe alt nr de telefon amenintari cum ca vrea banii aceia si telefonul inapoi. mi-a zis ca are inregistrari cu noi in momentele intime. eu nu mi-am dat niciodata acordul pt asa ceva si nici nu stiam de existenta lor. nici acum nu stiu sigur daca exista sau nu.
el a repetat solicitarea si pe nr lui de abonament, deci pot demonstra ca tot el a trimis sms si de pe celalat numar.
intrebarea este: am sanse de reusita cu o asemenea plangere?

va multumesc .
sigur ca aveti sanse. ideea e sa fiti convinsa ca vreti acest lucru si ca altfel nu se poate.
Pe langa faptul ca aveti acele mesaje de pe numar sau de abonament, santajul mai poate fi dovedit si prin actiuni de flagrant. Parerea mea este ca aveti toate sansele de reusita. Si cel mai probabil acele inregistrari nici nu exista ci este doar o metoda de constrangere.
va multumesc mult de tot pt raspuns
Si eu sunt de parere ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj.
Mergeti si vorbiti la politie ca sa va lamuriti mai bine daca sunteti ferm convinsa sa ii faceti dosar penal.
Problema este ca nici nu stiu daca aveti de ales...
Faceti plangere la politie si propuneti realizarea unui flagrant in momentul in care ii dati banii (de obicei asa se procedeaza pt demonstrarea santajului). Acei bani au fost dati cu titlu de donatie si nu are dreptul sa ii ceara inapoi, si chiar daca erau dati cu titlu de imprumut tot santaj se numeste ceea ce face el.

Alte discuții în legătură

Amenintare sau santaj? raoul26 raoul26 Buna, Am nevoie de sugestiile cuiva specializat pe drept penal va rog. O persoana, pe diverse motive,imi solicita sume de bani necuvenite. Nu exista dovezi, ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere giovi_mik giovi_mik acum un an ,am dat imprumut 600 de euro la o persoana pe incredere........si nici in ziua de azi nu am primit nimic si pe langa nici nu mai vorbeste cu ... (vezi toată discuția)
Santaj? NIKO21212 NIKO21212 Buna ziua. Am intampinat o problema de curand,am sa va explic in cele ce urmeaza cat mai detaliat posibil si sper sa primesc un raspuns rapid si in caz de ... (vezi toată discuția)