avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari in locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari in locuinta

Buna ziua. Locuiesc la parter si am modificat geamul de la bucatarie in usa in urma cu 4 luni. Am facut proiect la cadastru pe care l-am depus la primarie si mi s-a eliberat un certificat de urbanism. Am crezut ca este destul si am dus o copie la asociatia de propietari cei de acolo mi-au spus ca este in regula dupa care mi-au facut o plangere la politie.Au venit cei de la pol locala si mi s-a spus ca pe langa acel certificat ar fi trebuit sa am si o autorizatie de la primarie si ca imi vor da o amenda cuprinsa intre 10 si 100 de milioane lei vechi.Am termen o saptamana sa prezint autorizatia.Nu stiu de unde si daca voi avea timp sa procur aceasta adeverinta dar este corect ceea ce se intampla? Nu trebuia sa fiu informata de catre asociatie in privinta adeverintei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: scrichy , utilizator 10:44, 17 Iunie 2013
In situatia in care depuneti cerere la serviciul specializat din primarie veti primi un bon de inregistrare
Prezentati la politie dovada ca autoritatea locala are in lucru dosarul prin care solicitati emiterea de autorizatie de constructie
Am primit acel bon inainte de a primi certificatul de urbanism
Referitor la cele relatate de Larissa 02.,reiese ca situatia a fost reclamata de asociatie catre politia locala .Intrebarea pe care o adresez specialistilor Avocatnet este, daca intra in competenta si autoritatea politiei locale sa actioneze, pentru a da curs acestei sesizari a asociatiei de proprietari ?
Nu, nu intra.
Structura de conducere a asociatiei de proprietari are obligatia si atributia de a sesiza autoritatile locale, de a lua masuri imediat ce constata fapte precum cele aratate in Art.56 lit.e a legii 230/2007 in care se incadreaza si cel amintit mai sus ?

Alte discuții în legătură

Conditii inchiriere apartament Diana407 Diana407 Buna ziua, se poate face ceva daca vine miros puternic de mancare de la vecinul de dedesubt? Vecinul de sub mine a inchiriat apartamentul, apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare locuinta amyx amyx Va rog sa-mi spuneti daca pot face izolatia exterioara a propriului apartament, pe cont propriu, nefiind bani la primarie, iar in camera mea bate vantul si am ... (vezi toată discuția)
Demolare pereti in apartamet chinookwind chinookwind Buna ziua! Va rog sa ma indrumati unde pot face o sesizare in legatura cu demolarea unor pereti ai unui apartament din blocul in care locuiesc. Nu s-a ... (vezi toată discuția)