avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Am fost azi la firma unde lucrez si mi sa imnanat o decizie de desfacere a contractului de munca IN TEMEIUL PREVEDERILOR ART. 55 LITERA B DIN LEGEA NR. 53 / 2003. ASTA INSEAMNA CA POT SA BENEFICIEZ DE SOMAJ SAU NU? PENTRU CA LA FIRMA NU MI SA SPUIS NIMIC
Cel mai recent răspuns: ContSters76351 , utilizator 15:52, 28 Ianuarie 2009
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj
PE DECIZIE SCRIE ASA TINAND SEAMA DE ACORDUL AMBELOR PARTI IN TEMEIUL PREVEDERILOR ART 55 /B COROBORAT CU ART: { AICI NU SCRIE NIMIC] DIN LEGEA NR. 53/2003
Art. 55 (b) inseamna incetarea contractului cu acordul partilor, insemnand ca dvs ati cerut incetarea conttractului, iar angajatorul a acceptat acest lucru. La incetarea contractului in baza acestu articol nu veti beneficia de masuri active de combatere a somajului.
AM INTELES CA ACOLO UN SCRIE COROBORAT CU ART:- TREBUIE SA SE COMPLETEZE LA INSPECTORAT SI CU CE ART. TREBUIE SA SE COMPLETEZE CA SA POT BENEFICIA DE SOMAJ
Ca sa puteti beneficia de somaj trebuie ca postul dvs sa fie desfiintat si contractul incheiat cu art 65 (1).
Pentru aceasta trebuie sa primiti instiintare de desfiintare a postului, preaviz de 20 de zile lucratoare, emiterea deciziei de incetare cu art 65 (1) si depunerea actelor la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Pentru a putea beneficia de somaj, in afara de ceea ce v-am spus mai sus, trebuie sa aveti si stagiu de cotizare 12 luni din ultimele 24 de luni.

In alta ordine de idei, va rog sa nu mai scrieti cu majuscule pentru ca este obositor la citit si contravine regulamentului acestui forum. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Ma incadrez la somaj? andra001 andra001 buna ziua! lucrez de 3 ani si 4 luni la un service auto unde numai eu sunt muncitor , as vrea sa renunt la acest loc de munca (sa demisionez) ,pt a mi gasi un ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept contract individual de munca Danny86 Danny86 Am fost angajat ca [b]asistent personal[/b]. In urma schimbarii incadrarii in grad de handicap, persoana cu handicap nu mai are drept de asistent personal. Ca ... (vezi toată discuția)
Refuz primire dosar somaj A2CIA A2CIA Bună ziua, Am fost concediată în urma insolvenţei, decizie trimisă de către administratorul judiciar, în baza articolului 86 al.6 din Legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)