avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatia unui girant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatia unui girant

Buna ziua,
Sunt membru CAR invatamant si cotizez de peste 20 de ani. Temporar am avut imprumuturi pe care le-am achitat la termen.
In 2011, octombrie, am girat pentru sotul unei colege pentru suma de 13500 de lei, platibili in 10 rate. Acum am fost instiintata verbal de de secretara scolii ca imi va fi retinuta rata pe stat de plata, deoarece nu s-a platit niciun ban din acel credit.

Am cateva intrebari:
1. Care este statututl juridic al CAR invatamant?
2. Este legal ca o persoana din afara sistemului de invatamant sa fie membru si sa primeasca imprumut de la CAR invatamant?
3. Poate sa mi se opreasca suma de bani, fara nicio instiintare scrisa prealabila?
4. ce am de facut pentru a nu mi se opri banii din salariu?
5. Pot sa actionez in justitie pe titularul creditului ;i eventual institutia CAR?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Girant al unui imprumut car annaliax annaliax Buna ziua. In decembrie 2009 am girat (ca al doilea girant, primul fiind sotul ei) o prietena la CAR-ul din cadrul societatii unde lucrez, aceasta prietena ... (vezi toată discuția)
Problema cu car ContSters61759 ContSters61759 Am luat un CAR in aprilie,prima rata de plata fiind in mai. Nu am reusit sa platesc in mai rata, dar in iunie am platit pentru ambele luni si urmeza sa platesc ... (vezi toată discuția)
Girant la un car gagarin gagarin Buna dimineata Am primit de la un CAR o instiintare cum ca imi vor retine din salariu o suma de bani reprezentand un imprumut contractat de o persoana ... (vezi toată discuția)