avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AM NEVOIE DE AJUTOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AM NEVOIE DE AJUTOR

am primit o citatie de la tribnal de cluj si e scris ca faptuitor in cauza privind 20,174 cp si nu stui despre ce vorba !!!!!
Cel mai recent răspuns: mahmoudcluj , utilizator 10:02, 28 Octombrie 2012
Mergeti la tribunal la arhiva penala si solicitati dosarul.
Aveti posibilitatea sa aflati detalii accesand site-ul instantei,completand la termenul de judecata,
numele dvs,numarul dosarului
Art. 20 din Codul Civil
Conţinutul tentativei
Tentativa constă în punerea în executare a hotărârii de a săvârşi infracţiunea, executare care a fost însă întreruptă sau nu şi-a produs efectul.
Există tentativă şi în cazul în care consumarea infracţiunii nu a fost posibilă datorită insuficienţei sau defectuozităţii mijloacelor folosite, ori datorită împrejurării că în timpul când s-au săvârşit actele de executare, obiectul lipsea de la locul unde făptuitorul credea că se află.
Nu există tentativă atunci când imposibilitatea de consumare a infracţiunii este datorită modului cum a fost concepută executarea.

art. 174
Omorul
Uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Tentativa se pedepseşte.

Probabil ca aveti cunostinta despre o astfel de fapta, ca daca ati fi fost autorul ei ati fi fost demult saltat de organele de ordine si cercetari penale. Incercati sa intrati pe portalul judecatoriei si sa accesati nr. de dosar inscris pe citatie ori sa apelati la arhiva inainte de termenul stabilit si va lamuriti cine sunt ambele parti si despre ce este vorba.
Incercati sa scrieti exact ce scrie pe citatie,nu cumva la parchet santeti chemat?
Dacă sunteţi citat în calitate de făptuitor sunteţi chemat la organele de urmărire penală şi nu la tribunal. Nu prea ar avea cum să fi fost începută judecarea procesului şi să nu ştiţi . Prezentaţi-vă la data , ora şi locul înscris pe citaţie pentru a vedea despre ce este vorba , articolele înscrise pe citaţie vizează însă tentativa la infracţiunea de omor. Ar fi bine să vă prezentaţi însoţit de un avocat.

Alte discuții în legătură

Infrctiune corinuta corinuta exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma..... (vezi toată discuția)
Tentativa de crima ralucaanda ralucaanda Buna ziua.In data de 15-12-2011 fostul meu prieten m-a asteptat in curtea scolii unde invata sora mea de 11 ani,cu probleme speciale.Eu imi duceam sora la ... (vezi toată discuția)
Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)