avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,
Sotia mea a nascut in data de 8 august 2012. A fosta angajata cu contract permanent intre 15 iunie 2011 - 18 ianuarie 2012, la un SRL apoi s-a angajat in alta parte, tot cu contract permanent, unde a lucrat intre 19 ianuarie 2012 - 15 iulie 2012. Mergand la Casa de Pensii pentru a depune dosarul, pentru primirea concediului de crestere copil, a aflat ca exista cotizare numai pentru a doua perioada, prima dintre firme nedepunandu-si declaratiile privind angajatii. In plus, a si disparut complet, nu se mai stie nimic de patron, angajati, sediu nu mai exista... Imi puteti spune ce e defacut? Exista vreo varianta sa plateasca "din buzunar" cotizatia pt. prima societate? Sau exista o alta solutie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sorinviz1 , utilizator 20:50, 28 Octombrie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) nu este nevoie sa aiba platite contributiile ci numai sa aiba venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (septembrie 2011 - august 2012) sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Actele pentru CCC nu se depun la Casa de Pensii ci la Primarie de unde ajung la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

3. Asadar va beneficia de indemnizatie pentru CCC si fara sa aiba platite contributiile la pensie, sanatate si somaj.
Imi cer scuze ca n-am fost foarte clar, m-am incurcat in termeni. Este vorba despre indemnizatie crestere copil. Este vorba de cele 12 luni anterioare nasterii copilului, in care trebuie sa inregistreze venituri. Imi puteti spune va rog ce e de facut? Conform celor de la casa de pensii, cotizarea angajatorului apare numai pe ianuarie-iulie 2012. Dupa cum va spuneam, despre primul angajator nu se mai stie nimic...
inseamna ca prima societate nu a platit nici macar impozitul aferent pe perioada lucrata.....:(
sotia d-voastra are un contract de munca cu numar de inregistrare la ITM pt prima parioada?
Din pacate nu, e doar semnat si stampilat de angajator, am inteles ca nu mai e obligatoriu sa fie stampilat de ITM. Credeti ca se mai poate face ceva? Despre angajator nu se mai stie absolut nimic...
1. Eu am inteles ce ati spus dvs. numai ca dvs. nu ati inteles ce am spus eu.

2. Casa de Pensii nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru CCC.

3. Daca nu mai stie nimic de angajator sotia poate merge la ITM sa solicite o adeverinta de vechime la acel angajator (asta daca sotia are o copie dupa contractul individual de munca cu numarul de inregistrare in Revisal).

4. Puteti merge la Oficiul Registrului Comertului sa va interesati ce este cu firma respectiva.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)
Concediu pt cresrerea copiluli vali_085 vali_085 Buna ziua! Sunt angajata din 29.03.2010 la o firma care nu si-a platit impozitele si taxele. Intre timp a fost suspendat acordul de functionare timp de 4 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata rogerbv rogerbv Sotia mea este insarcinata, urmeaza sa nasca undeva in septembrie. O sa aleaga varianta de 2 ani de concediu pentru crestere copil. Cineva imi spunea ca s-a ... (vezi toată discuția)