avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dilema
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dilema

Buna ziua ,

Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz de plata pe proprietarul ap.( pe soc. ) , este corect sa bag avizul de plata in contabilitate din moment ce nu e responsabilitatea firmei ?
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 15:38, 12 Noiembrie 2012
Nu, Dvs. trebuie sa aduceti la cunostinta Asociatiei de proprietari ca ati inchiriat spatiul respectiv. Pe baza contractului vor fi trecuti in cartea de imobil chiriasii, iar chitanta de la intretinere poate fi taiata pe numele acestora. In contabilitate, Dvs. nu va puteti inregistra decat cu incasarea contravalorii chiriei pe care o percepeti.

Nu inteleg la ce aviz de plata faceti referire. Inteleg ca este o instiintare de plata, nu chitanta.
"Nu inteleg la ce aviz de plata faceti referire. Inteleg ca este o instiintare de plata, nu chitanta."


Asociatia de locatari nu face factura ci aviz de plata pe fiecare luna .

Interesant ce spuneti Dvs. , alticineva mi-a sugerat sa bag avizul ca pana acum in contabilitate si eu sa emit factura pe numele locatarului, acesta sa imi plateasca mie si eu la randul meu asociatiei.

Ce fac in cazul utilitatilor ( Enel ) , aceea factura vine pe numele societatii, voi emite alta factura in baza acelei facturi, pe numele locatarului ?

Ce note ctb trebuie sa fac ?
Ce prevede contractul incheiat cu persoana fizica referitor la plata cheltuielilor de intretinere si a energiei electrice? Sau este mentionata numai chiria in acesta? Refacturati utlitatile catre chirias. Si incasati cu chitanta.
" Chiria nu include si pretul utilitatilor ( energie electrica, intretinere, etc. ) care vor fi suportate separat de catre LOCATAR, pe baza facturilor emise de furnizorii de utilitati "
In acest caz refacturati catre chirias, incasati si apoi achitati catre asociatia de proprietari si furnizorii de utilitati.

Facturati si chiria?

Alte discuții în legătură

Facturare cheltuieli care nu-mi apartin anonim anonim AVEM INCHIRIAT UN SPATIU IAR UTILITATILE VIN FACTURATE PE FIRMA NOASTRA . LA RANDUL NOSTRU LE FACTURAM MAI DEPARTE . DE EXEMPLU ENERGIE DE 100.000 LEI CU TVA ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)