avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Plangere penala impotriva inspectorului OCPI si a ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Plangere penala impotriva inspectorului OCPI si a topografului autorizat (PFA)

Buna seara,

Acum 1 an am intabulat terenul pe care il detin (carte funciara etc). Acum aprox 2 saptamani m-am trezit cu inspectorul de la OCPI si persoana autorizata care a facut masuratorile initiale, ca au sosit pe neanuntate si s-au pus pe remasurat suprafetele, sub pretextul ca initial au fost facute cu ruleta, iar acum sunt facute cu GPS-ul. masuratorile au fost facute in absenta mea, iar suprafata rezultata difera insesizabil ( la peste 3000 m, diferenta de doar 1 m coincid cu suprafetele descrise de Titlul de Proprietate ), insa coordonatele sunt modificate.
Imediat dupa ce au terminat de masurat, au trecut la vecinul de langa si au inceput sa masoare, acesta fiind de fapt cel care i-a chemat pentru a face cartea funciara pe terenul lui in acea zi. Dupa cateva zile au revenit, cerand sa semnez un proces verbal si o declaratie (cred ca era anexa 5) si ceva pe proprie raspundere. Nu am semnat nimic si am cerut detalii referitoare la nereguli, dumnealor sustinand o suprapunere virtuala. Au revenit peste cateva zile cu O NOUA carte funciara pe numele meu cu noi masuratori si au cerut sa o semnez, pentru a confirma modificarea coordonatelor... Mie imi miroase a spaga... pentru atingerea sau depasirea limitelor pe care se intinde vecinul si plasarea efectelor legale in spatele meu... dvs. ce credeti ?
Ma gandesc sa angajez un avocat si sa inaintez o plangere penala, chiar daca nu rezolv nimic, macar sa ii plimb un timp prin anchete.X-(
Ceva plicuri cadou la posta se pot trimite ? :P
Cel mai recent răspuns: tzar , utilizator 09:30, 15 Noiembrie 2012
Inainte de avocat, angajati si dvs. un cadastrist, pentru ca trebuie sa fiti sigur pentru ce depuneti plangere penala sa nu platiti si avocatul degeaba si sa va treziti si cu o plangere pentru denunt calomnios. .Este foarte probabil ca masuratorile pentru terenul dvs., nu stiu in ce an le-ati facut, sa fi fost facute pe vechiul sistem stereo 90, care se faceau dupa cele mai intalte puncte de reper din zona. De cativa ani buni, masuratorile se fac dupa coordonate GPS, dat fiind tehnologia moderna, fapt pentru care apar suprapuneri intre terenurile masurate in vechiul sistem si cele cadastrate recent.
Am avut situatie in care omul isi delimitase terenul, stia de ani de zile care sunt limitele lui si la remasurare s-a trezit cu el in sosea.
Este bine ca nu ati semnat procesele-verbale, probabil ati fi beneficiat de o renuntare la parte din proprietate, dar din cele citite de mine mai sus pana la o noua masurare a terenului dvs. nu veti avea castig de cauza pe penal. Procurorul nu va face asta in locul dvs. si tot un expert in cadastru veti plati sa dovediti ca s-a incercat o inselaciune.
Spaga nu prea cred c-o demonstrati, iar faptul ca v-au pus niste harti in fata sa le semnati si dvs nu ati semnat nici atat. Iar in caz de inselaciune, tentativa imi pare nu se pedepseste.
Buna seara.
Daca s-a strecurat vreo greseala in cartea funciara a dumneavoastra, fiind act oficial numai printr-o sentinta judecatoreasca se poate face indreptarea de eroare.
Stabilirea coordonatelor nu se face cu GPS-ul , care are o marja de eroare de pana la 3..5 m.
Chiar cu ruleta facute masuratorile , marja de eroare este de pana in 1,5-2%.Ideea este ca cel care v-a facut cartea funciara a facut o lucrare incorecta. Este scandalos ca se opereaza inca cu astfel de subterfugii pentru intrarea in legalitate . Sfatul meu este sa faceti o sesizare la OCPI teritorial, sa aratat situatia si sa indicati in sesizare numele celui care a facut cartea funciara precum si numele inspectorului. Vreau sa fac mentiunea ca si in Romania legile trebuiesc respectate de toata lumea , inclusi de cei care le aproba.Da aveti dreptate este caz penal .
Va multumesc,
Marin Baescu.
O noua masurare (ar fi a 3-a) a fost REFUZATA de cel care le-a facut pe primele doua (din care a doua, din punctul meu de vedere ilegal, in absenta proprietarului). Ma gandesc la o reclamatie la OCPI impotriva acestuia si a inspectorului de acolo, concomitent cu o cerere de remasurare (cel mai probabil cu un expert judiciar daca o sa fie posibil). Anul trecut exista GPS, nu ? Dar problema nu pare a fi suprafata din moment ce la asa zisa reexaminare diferenta pe total era de doar 1 metru. Posibil sa fie coordonatele, caz in care se pot rectifica fara acordul meu, ca fiind suprapuneri virtuale...
Din cate am citit, exista o procedura clara (emisa prin niste legi care se tot modifica) referitoare la suprapunerea suprafetelor si repozitionarea terenurilor, virtual, in cazul acesta. De la recomandate de notificare pentru prezenta pana la audieri cu inspectorul si inginerul sef.
Am incercat la un nou cadastrist, dar a zis ca nu se poate "baga" peste lucrarea celuilalt.
Problema, dpmdv nu o reprezinta cartea mea funciara, ci a vecinului, in sensul ca nu o sa primeasca ok-ul din cauza ca suprafetele se suprapun.
Acum, de ce as accepta eu sa imi reduca suprafata, din moment ce am toate documentele in concordanta, pornind de la CF si pana la titlul de proprietate ? Cum imi pot eu da cu acordul pentru lucrarea facuta de acelasi inspector pe un teren care nu imi apartine, respectiv al vecinului ?
Acum, daca a fost refuzata cererea de intabulare a vecinului, in baza refuzului meu de a semna declaratiile, probabil inspectorul sef a inscris in cartea mea funciara chestia cu coordonate inexate... Astept sa primesc confirmarea si in 15 zile sa depun plangere.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Quadruped, utilizator
Atentie mare la ce semnati!!!!!!!!!!!!!
O actiune in justitie poate sa faca numai vecinul.Va scuteste pe dumneavoastra de cheltuieli!
In primul rand este vorba de corectitudinea si legalitatea unor lucrari care intra in circuitul civil
Buna seara.
Marin Baescu
Da, aveti dreptate !
O seara excelenta !

Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)
Cadastru la o constructie noua DanielC1 DanielC1 Buna ziua, Am achizitionat un teren in anul 2012. Cadastrul era facut de catre vanzator in anul 2002. Ulterior am construit o casa, am receptia semnata, doar ... (vezi toată discuția)