avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobiliare

Am dorit sa cumpar o casa. Am mers am vazut-o si am incheiat la notar un act prin care am dat vanzatorului 200 euro avans pana la intocmirea contractului de vanzare-cumparare. A doua zi am mers impreuna cu o cunostinta, specialist in constructii, pentru a vedea si el casa. Mi-a spus ca este o cacialma. Casa nu merita nici jumatate din pretul cerut.
Am cerut inapoi cei 200 de euro, dar vanzatorul nu vrea sa-i dea. Ce trebuie sa fac ca sa-mi8 recuperez banii ??
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marbostgms , utilizator 22:06, 31 Octombrie 2012
Depinde ce clauze cuprinde antecontractul.

Dacă suma de 200 Euro a fost achitată cu titlu de arvună, puteţi considera că nu aţi avut niciodată acea sumă în buzunar.

Dacă e doar cu titlu de avans, puteţi să vă adresaţi instanţei pentru rezoluţiunea antecontractului şi restituirea avansului. Ţineţi seama şi de costurile procesului (pe care, iarăşi, în funcţie de clauzele din contract, aţi putea să-l pierdeţi) şi de faptul că, la rîndul lui, vînzătorul va putea cere obligarea dumneavoastră la plata de daune.

Oricum, nu prea văd vreun temei de anulare a actului (preţul prea mare, după cum spuneţi că este el în raport cu valoarea construcţiei, nu poate fi un temei pentru anularea actului).

Aţi văzut casa, v-a plăcut, vicii ascunse nu cred că are, aşa că nu prea văd ce aţi putea invoca în favoarea dumneavoastră. Poate doar faptul că v-aţi pripit, dar asta nu ţine în instanţă.

Desigur, la o analiză concretă a actelor încheiate, a stării imobilului, a unor eventuale vicii ascunse necomunicate cu rea credinţă de vînzător, se mai pot trage concluzii.

Merită suma de 200 de Euro toată tevatura? Nu cred.

Întîmplarea poate constitui o experienţă benefică. Pe viitor veţi fi mai atent.
Depinde ce clauze ati pus la antecontract. Prin acordul ambeleor parti puteti incheia o tranzactie de reziliere si la notar...
Casa are o multitudine de probleme de constructie pe care le-a vazut specialistul. Vanzatorul a fost prezent si a recunoscut ca a vrut sa ne insele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare elisabeta25 elisabeta25 Am incheiat un antecontrant pentru achizitionarea unei case la data de 14.10.14.la data semnarii prezentului antecontract s\'a acontat suma de 3000 de euro si ... (vezi toată discuția)