avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistare apa potabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistare apa potabila

Buna seara,

Locuiesc intrun imobil cu foart multe restante la utilitati si comitetul executiv a hotarat ca la un apartament cu restante de peste 100 milioane de lei sa inchida apa rece si sa-l trimita din nou in insatnta pe proprietar.Este legal sistarea apei potabile in urma deciziei comitetului executiv? Mentionez ca vecinul nu a platit la asociatie niciodata doar prin executare silita.Da de la ultima instanta s-a sustras de la plata si am ramas fara posibilitate de recuperare.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:55, 2 Noiembrie 2012
Avand in vedere restanta inregistrata,posibil ca hotararea comitetului executiv sa aibe drept justificare stoparea majorarii debitului acumulat de catre rau platnic,debit care risca sa conduca la masura sistarii furnizarii utilitatii de catre furnizorul de utilitati
Proprietarul rau platnic a achitat restanta daca a fost executat silit ?
Chiar daca proprietarul s-a sustras de la achitarea debitului,asociatia de proprietari poate starui in executarea silita ,inclusiv a apartamentului sau a altor bunuri in evidenta rau platnicului,pana la concurenta debitului de recuperat
Recuperarea s-a facut partial pentru ca sotul era pensionar si s-a recuperat suma datorata de el si sotia lucra la o agentie de asigurari i s-a retinut o suma dupa care a trecut la firma fiului ei si executorul nu a mai putut recupera debitul restant.
Problema este ca cei doi au divortat, sotia si fiul a ramas in apartament, firma fiului a falimentat,apartamentul este girat la banca si asociatia nu mai are de unde sa recupereze datoriile. Decizia comitetului mi se pare o decizie de moment, de constrangere imediata dar este una legala? Trebuie ca adunarea generala sa i-a o decizie in aceasta privinta sau e suficenta decizia comitetului.
Este legala decizia de a sista furnizarea apei unui restantier. Bine ca exista posibilitatea tehnica de a opri apa doar acelui restantier fara a afecta si pe ceilalti proprietari.
Daca ar fi fost la casa si-ar fi avut contract cu furnizorul, acesta-i oprea apa dupa 2 luni de neplata.
Iar daca restantierul dumneavoastra considera ca nu este legala sistarea apei, poate sa se adreseze instantei si sa se judece cu asociatia cateva luni sau cativa ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)
Debransare de la apa curenta lirei11 lirei11 Buna ziua. Doresc sa stiu daca legal, comitetul executiv poate hotara debransarea de la apa curenta a unui apartament in care teoretic nu sta nimeni , ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)