avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... munca in italia si indemnizatia maternitate in romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

munca in italia si indemnizatia maternitate in romania

buna ziua.am lucrat in italia legal din mai 2011-dec 2011 si am nascut in oct.2012.pot beneficia de vreun tip de ajutor din partea statului roman?mentionez ca am o adeverinta de la oficiul de pensii de acolo precum si cud echivalentul declaratiei de venit pe 2011.daca da puteti sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez si ce acte imi trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: crissy_ely , utilizator 18:44, 26 Noiembrie 2012
Avand in vedere ca nu atilucrat in Romania, nu beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului, dar copilul beneficiaza de alocatie de 200 lei pana la varsta de 2 ani.
va multumesc.dar nici la vechime nu se adauga?
oug 111/2010
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

(6) In vederea acordarii drepturilor prevazute la alin. (1), persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta

Ati fi putut beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului daca 12 luni anterior nasterii lui ati obtinut venituri, chiar si acolo in Italia, Numai ca ultima luna lucrata la dvs e in decembrie 2011...ca urmare nu puteti beneficia de indemnizataie..
La vechime se adauga perioada lucrata in afara cu contract de munca :)
si aveti cumva idee unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc pt a inregistra aceasta perioada?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
crissy_ely, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil daca am lucrat o perioada in ue ada51 ada51 Momentan lucrez cu forme legale in Malta, contractul expira pe 31.09.2013 , dupa care voi incepe serviciul la un nou loc de munca in Romania. Voi naste pe la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului - perioada ContSters193523 ContSters193523 buna ziua as avea o intrebare in cazul in care o persoana naste in luna iunie iar cele 12 luni lucrate consecutiv nu se implinesc numai in luna august exist ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului românia-italia oprearodica oprearodica buna ziua.in ianuarie 2018 urmeaza sa nasc.am perioade lucrate atat in Romania cat si in Italia.conform legii pot beneficia de idemnizatie crestere a copilului ... (vezi toată discuția)