avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua
Sunt angajat intr-un magazin la departamentul securitate in functia de dispecer video.In data de 15.10.2012 intregului departament de securitate i-a fost solicitat sa efectueze vizionari pe camerele video in legatura cu lipsa unor produse din magazin.Conducerea magazinului in data 18.10.2012 a hotarat sa faca cate un referat pentru fiecare angajat al securitatii(10 persoane) printre care si eu si a suspendat din functie tot departamentul de securitate tot in acea zi 18.10.2012 deoarece nimeni nu gasise nici un indiciu pana la acea data astfel demarand procedurile de cercetare disciplinara,convocandu-ne pe toti la data de 29.10.2012.
Pe data de 29.10.2012 ne-am prezentat si am cerut o amanare pentru data de 01.11.2012 solicitand in acelasi timp si actele care stau la baza cercetarii(referat,probe).La data de 01.11.2012 am fost prezent la convocare,am raspuns la toate intrebarile verbal cat si scris timp de cinci ore.
Intrebarile mele sunt:
1.CARE ESTE PERIOADA DE TIMP IN CARE SUNT OBLIGATI DE LEGE SA IA O DECIZIE IN URMA CONVOCARII DIN 01.11.2012?
2.FIIND SUSPENDAT DIN FUNCTIE DE PE 18.10.2012 EU NU SUNT PLATIT PANA LA LUAREA DECIZIEI SI ATUNCI PENTRU CA NU IMI PERMIT SA STAU FARA BANI,DORESC SA ASTEPT CINCI ZILE LUCRATOARE DE LA INCHEIEREA CONVOCARII DIN 01.11.2012 SI UNDEVA LA DATA DE 08.11.2012 DACA NU SE IA O DECIZIE,SA IMI INAINTEZ DEMISIA PENTRU A PUTEA SA LUCREZ IN ALTA PARTE(nu mai doresc sa lucrez in aceasta companie indiferent de ce decizie vor lua).
LEGAL POT FACE ACEST LUCRU?
IMI VOR ACCEPTA DEMISIA?
DACA DA ATUNCI CE SE VA INTIMPLA CU DECIZIA IN URMA CERCETARII DISCIPLINARE?
va rog daca se poate astept un raspuns
cu multumiri
timofte andreius
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 6 Noiembrie 2012
am uitat sa mentionez un lucru ca aceasta companie a inceput in anul 2012 un proces de reorganizare in care au desfiintat departamentul de securitate din magazinele din provincie iar cei din Bucuresti adik noi fiind printre ultimii ramasi.Ei oricum urmareau sa ne concedieze sau sa ne trimita in alte departamente.Banuiesc ca o demisie le-ar face pe plac in cazul ne tot amana cu luarea unei decizii in urma cercetarii disciplinare.

cu multumiri astept un raspuns deoarece as aveau nevoie de un mic sfat,va rog
timofte andreius.
1. Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Din cele mentionate de dvs, termenul de 30 de zile ar incepe sa curga de la data de 18.10.2012 - cand conducerea a hotarat sa faca acel referat .

2. Puteti sa va prezentati demisia, chiar daca cercetarea disciplinara nu a fost finalizata .. ce se va intampla cu cercetarea depinde de angajator , daca va continua sau nu aceasta procedura.

3. :offtopic:
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.



multumesc frumos de raspuns si scuze pentru scrierea cu majuscule,nu am vrut sa se inteleaga gresit,era doar un mod de a sublinia.imi cer scuze inca o data si nu se va mai intimpla.
Am inteles .. ati incercat sa vorbiti cu angajatorul , poate va concediaza pentru desfiintarea posturilor daca tot reorganizeaza activitatea si in acest acz puteti beneficia de somaj.
sincer nu am vorbit inca cu conducerea magazinului despre ce am de gand sa fac,deoarece am avut putin noroc si undeva pe la jumatatea lui noiembrie voi semna un alt contract la o alta firma.tocmai de aceea am zis sa astept o perioada de 7 zile calendaristice dupa ce s-a consumat convocarea din 01.11.2012 si undeva pe 08.11.2012 daca acestia nu vor lua o decizie in urma cercetarii,atunci ma voi deplasa la firma mai exact la resurse umane unde imi voi inainta demisia la zi de si voi specifica ca eu nu mai pot astepta sa stau fara sa fiu platit si doresc sa incheiem orice mica neintelegere pe cale amiabila,mai exact prin demisia mea.
Chiar daca decizia o vor lua pana pe data de 08.11.2012 si va fi orice in afara de concediere eu oricum imi voi inainta demisia,dar daca ma vor concedia pana pe data 08.11.2012 atunci va trebui sa ii dau in judecata ca sa pot sterge acea abatere disciplinara.
O mica mentiune,lucrez in aceasta companie de aproape 5 ani si asta este primul meu referat si totodata cercetare disciplinara.nu am avut probleme pana acum,am fost un mic model de angajat care si-a vazut de treaba lui.
Ideea este ca nu o mai pot lungi mai mult de 09.11.2012 fara sa demisionez deoarece imediat urmatoarea saptamina va trebui sa semnez celalalt contract de munca cu alta firma,astfel voi pierde din ambele parti, firma care ma asteapta nu ma mai poate astepta,iar aici sigur nu mai dureaza mult si as avea doar posibilitatea sa intru in somaj sau chiar sa fiu concediat si ramin undeva in aer.
Intrebare: Sa astept pana pe 08.11.2012 sa imi dau demisia sau sa o inaintez un pic mai devreme?nu vreau sa par vinovat ca imi dau demisia imediat,dar nici sa tot astept decizia lor care ar trebui sa o emita in 30 zile adik undeva pe 17.11.2012.

multumesc frumos si astept un sfat va rog
cu multumiri
timofte andreius

Alte discuții în legătură

Complectare revisal mariusscr mariusscr Buna ziua As avea o rugaminte daca se poate la complectarea revisalului : pentru un CIM pe perioada determinata sa spunem 01.11.2012 cu ultima zi de lucru ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Concediere, cim cu durata determinata CristinaLutiu CristinaLutiu Buna ziua. S-a facut o angajare cu CIM pe durata determinata din 10.02.2015.Salariatul nu respecta programul de lucru, are un comportament urat si ... (vezi toată discuția)