avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata intretinerii de catre chirias
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata intretinerii de catre chirias

Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, va rog.
Am stat cu chirie intr-un apartament cu 3 camere impreuna cu alti 2 prieteni aproximativ 3 ani. proprietarii apartamentului era plecati in italia, si persoana care se ocupa de apartament era o prietena de a lor, la inceput nu s-a semnat nici un contract de inchiriere al apartamentului, decat dupa aproximativ 2 luni, ni s-a facut un contrat de catre aceea persoana pe numele a toti 3 pe acelasi contract, ni s-a spus ca este imputernicita, si ca va inregistra contractul la administratia financiara, nu ni s-a dat nici o copie dupa contract. dupa aproximativ 1 an si jumatate poate 2, ceilalti doi baieti s-au mutat si au venit alti 3, insa pe contract eram trecuti doar 3 nu 4 cati stateam de fapt in apartament, pt ca nu au vrut sa ne treaca pe toti pe motiv ca vor plati mai mult la administratia financiara, am acceptat din greseala noastra. apoi dupa cateva luni acel baiat care nu era trecut pe contract a plecat si a lasat datorie la intretinere. Apoi proprietari au deci sa faca contracte individuale pentru fiecare in parte, la fel nu ni sa dat copie dupa contract, si s-a semnat intre chirias si persoana de contact fara martori. tin sa mentionez ca la intretinere pe chitanta cand plateam era trecut numele proprietarului, nu al nostru sau al celui care platea, asa a fost tot timpul.
Dupa cateva luni am avut probleme cu banii si nu am reusit sa platesc intretinerea partea mea, si se stransese vreo 1000 ron numai partea mea, insa acest lucru nu era mentionat nicaieri avand in vedere ca intretinerea se platea la comun si era trecut numele proprietarului pe chitanta. persoana aceea de contact m-a amenintat ca ma da afara si ma pus sa semnez o declaratie scrisa de mana de mana in care am scris ca daca nu platesc restanta in 3 luni aproximatix o sa fiu dat afara, cu o saptamana inainte sa se implineasca acele 3 luni am platit 600 ron din acei 1000ron restanti, iar dupa o saptamana a venit aceea persoana de contact si mi-a spus ca am la dispozitie o zi pentru a mi lua bagajele si a ma muta, asta am si facut. au trecut cateva luni de cand am fost dat afara insa nu am platit restul de 400 ron, iar acum ma tot suna proprietarii si ma ameninta ca daca nu platesc actioneaza in instanta sa-si recupereze banii.
intrebarea mea este dupa toata aceasta poveste, pot oare sa faca asta si sa ma oblige sa platesc in instanta? sau doar incearca sa ma sperie ca sa platesc acea suma? avand in vedere ca pe chitantele de la intretinere era trecut numele proprietarului si nu se poate contoriza cine dintre chiriasi a platit si cine nu a platit pt ca totul se platea la comun.

imi pare rau daca nu am postat in forumul gresit.
Cel mai recent răspuns: nelager , utilizator 09:07, 8 Noiembrie 2012
Incearca sa va sperie. Stati linistit. Nu au facut niciun contract si nu au nicio proba impotriva dv.
Nici vorba de judecata.
Incercati sa va linistiti si uitati de aceasta poveste. Nu mai raspundeti la telefon. Oricum nu are de unde sa va ia.


credeti ca aceea suma restanta o datorati sau nu.?....sincer
daca merg in instanta apar alte cheltuieli..suma creste ...
o esalonare pare mai potrivita
da, aceea suma o datorez.

din cate am aflat, proprietarii au platit aceea restanta de acum o luna, si ei totusi ma suna si ma ameninta sa o platesc, cum se mai pot duce ei acum in instanta daca intretinerea e platita
declaratie scrisa de mana in care am scris ca daca nu platesc restanta in 3 luni aproximatix o sa fiu dat afara, cu o saptamana inainte sa se implineasca acele 3 luni am platit 600 ron din acei 1000ron restanti,.....contracte individuale pentru fiecare in parte,
Ati scris in declaratie ca datorati 1000 ? Atat veti plati + cheltuieli de judecata daca veti ajunge in instanta.
Mai bine platiti 400, luati declaratie de la proprietar ca nu mai aveti nicio datorie catre el.. si fiti mai atent pe viitor ce acte intocmiti/ semnati.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)
Refuz la incasare a cotelor curente tasha_lex tasha_lex buna seara, am o problema cu asociatia de propietari si anume: am inchiriat apartamentul si aveam datorie la intretinere de aproape un an in urma ... (vezi toată discuția)
Chitanta as. de proprietari Wal99 Wal99 Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei. Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj ... (vezi toată discuția)