avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutoare alimentare UE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutoare alimentare UE

Buna ziua,
Potrivit HG 950/2012, categoria de persoane care beneficiaza de ajutoare alimentare UE s-a extins pentru acest an. Nu inteleg prea bine cum.
O persoana care are pensia sociala 390 lei, pensie de vaduva de veteran de razboi, 90 lei si pensie cf Legii 189/2000 de 145 de lei, nu este pe lista celor admisi la ajutoare, primaria interpretand ca depaseste veniturile de 400 lei lunar.

Daca in anii trecuti putea sa beneficieze de ajutor, avand pensia de 390 lei, din acest an, adaugandu-se si celelalte pensii la venit, practic este scoasa de pe lista

Cum ramane cu fraza HG nr. 600/2009, o persoana beneficiaza de ajutor o singura data si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartine la data distribuirii ajutoarelor, chiar daca se regaseste la acea data in mai multe dintre categoriile de mai sus?
Este corecta interpretarea primariei?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Beneficii pentru pensionari Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Tatal meu are pensie pentru limita de virsta in valoare de 1400 roni iar mama a fost si este casnica si nu are nici un fel de pensie sau alte ... (vezi toată discuția)
Ajutor alimente ue Ajax58 Ajax58 Cine poate primi ajutor in alimente de la UE ? (vezi toată discuția)
Ajutoare alimentare -ue/primarie mymymymy mymymymy Buna ziua, mama mea este pensionara,este beneficiara a unei legii speciale-Urmas erou/al rev din dec.1989. Poate benificia de ajutoarele alimentare-UE (vezi toată discuția)