avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto-firma comercializare masini
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto-firma comercializare masini

Vreau si eu o parere despre urmatoarea situatie: o firma care are ca obiect de activitate comercializare masini achizitioneaza un autoturism second-hand din strainatate; firma nu a inmatriculat autoturismul (nefiind niciodata inmatriculat iin Romania) si il instraineaza unei persoane fizice ;firma nu a inaintat cumparatorului certificatul de atestare fiscala la bugetul local;presupunand, in situatia in care firma are datorii la bugetul local, art.113 pct 4 din Og 92/2003 are aplicabilitate sau fiind vorba de autoturism considerat -marfa, asa cum ar rezulta din Codul Fiscal art 261 pct 5 nu ar exista pericolul nulitatii tranzactiei ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mike78 , utilizator 08:35, 12 Noiembrie 2012
Aici problema este ca fiind firma care comercializeaza auto, este suficent sa prezentati cumparatorului si copie dupa Codul de inregistrare fiscala la registrul comertului si copie dupa nota contabila cum ca auto a fost inregistrata pe firma ca fiind marfa.

Dar cum v-am spus, problema este ca nu toata lumea procedeaza asa, multi sau obisnuit sa ceara certificatul fiscal, dar in cazul dvs nu este nevoie. Cereti functionarului public in scris, articolul de lege in baza caruia sunteti obligat sa eliberati certificat fiscal tinand cont ca va ocupati cu comercializarea auto.
Multumesc de informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto mariasympatico mariasympatico In ce situatii se aplica art. 261 alin e din Codul Fiscal , respectiv\\"mijlocul de transport este datorat de locator. (5) Până la prima ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am cumaparat un autoturism in data de 24.06.212 de la o firma x intreprindere individuala cu cod caen 4511. Firma x a achizitionato din Belgia cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe mijloacele de transport liliionescu liliionescu Avand in vedere dificultatile intampinate in aplicarea legislatiei va rugam sa ne comunicati punctul dumneavoastra de vedere referitor la: Art. 262/Titlul ... (vezi toată discuția)