avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract donatie cu renta viajera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract donatie cu renta viajera

buna ziua, am si eu o problema ,bunica mea a fost internata la spital judetean din timisoara la cardiologie in periaoada 10.02.10 -22.02.10 la externare avea pus diagnostic de DEMENTA MIXTA cu recomandare de internare la sectia Neurologie spitalu judetean timisoara pentru un consult mai amanuntit in data de 25.02.10 sa facut internare la sectia neurologie si in data de 25.02.10 -13.03.10 sa facut examen tomografic in data de 25.02.10 si alte investigati ,iar pe biletu de externare era pus diagnostic DEMENTA MIXTA alzheimer,
Mama mea are un frate vitreg, problema e ca bunica ia donat fratelui mamei casa
in data de 05.03.10 perioada in care bunica era internata in spital conform actelor 25.02.10- 13.03.10 cu diagnosticu pus de dementa .
ma intreb daca avea voie sa faca aste lucru fratele lu mama avand in vedere ca bunica avea 83 de ani si problemele psihice . doresc un raspuns daca poate sa ma ajute cineva

multumesc
andrei
Cel mai recent răspuns: bugariuandrei , utilizator 22:32, 30 Noiembrie 2012
1) pt acel act de donaţie netemenic, nelegal şi anulabil -lovit de nulitate absolută : notarul e problema.Ar însemna că e posibil, să fi cerut notarul un act medical şi fratele vitreg al mamei să-l fi obţinut pe căi oculte precum că, bunica este în deplinătatea facultăţilor mintale.Mama dvs. să depună o plângere la Camera Judeţeană a Notarilor Publici, solicitând lămuriri cu privire la acel act notarial de donaţie cât şi o copie de pe vreun posibil act medical depus la dosar pt încheierea actului de donaţie.
2) dacă vi se face dovada vreunui act MEDICAL din care ar rezulta că bunica dvs. la momentul semnării actului de donaţie era în deplinătatea facultăţilor sale mintale iar dvs- deţineţi cu adevărat contrariul în acel act medical de care faceţi vorbire, înseamnă că vreun posibil act medical dat notarului, este un FALS.Pentru a rezolva acel fals şi a-şi re-primi bunica înapoi imobilul donat :
a) mama dvs ori dvs. având Procură Specială, puteţi depune o Plângere penală împotriva : notarului ; medicului ce a eliberat vreun posibil act medical la acel moment bunicii dvs. ; fratelui vitreg al mamei dvs.
b) solicitaţi trimiterea vinovaţilor în judecată, anularea actului de donaţie cu revenirea proprietăţii şi folosinţei la vechiul proprietar - bunica dvs. şi vă constituiţi parte civilă-n acea cauză penală.
problema e ca in data de 05.03.10 cand era internata in spital la neurologie este scoasa din spital dusa la medicu de familie unde a primit o adeverinta ca nu sufera de boli psihice ,dupa care sa dus la un medic pshiatru la care era luata in evidenta din 2009 cu probleme psihice de unde primeste o foaie cum ca nu are probleme ,dupa care merg la medicina legala timisoara,si pe baza actelor de la medicu de familie si psihiatru.comisia spune ca chiar daca raspunde greu la intrebari este datorita faptului ca este vorbitoare de limba maghiara (intradevar vorbeste maghiara dar a lucrat in cadru MAI ca dactilografa deci stia romaneste ) comisia constata ca e deplinatatea facultati mintale. (consider ca era nevoie de un translator in acest caz )Cu cele 3 acte sau dus la notar si au facut actu in aceasi data 05.03.10 . mai e o problema bunica nu a avut cont in banca ca sa primeasca renta viajera luna de luna.
va multumesc pentru informati !
potrivit noilor dvs. informații postate mai sus, se ”luminează de ziuă” deci ar rezulta că :
1) apar complicii : medicul de familie ; medicul psihiatru ; și comisia M.L.Timișoara ;
2) acești complici+făptuitorul - fratele vitreg al mamei dvs. - creierul acțiunii, inițiatorul acțiunii și probabil persoana ce a pus totul la cale (probabil că notarul nu e străin de cunoștință) ;
3) eu nu știu ce spune comisia Ml Timișoara darr știu că : faptul că o persoană e vorbitoare sau de etnie ”X”, aceasta NU înseamnă că, acea persoană care a mai și ”lucrat” la M.A.I. ca ”dactilografă” ar fi fost angajată acolo și ținută în serviciu doar pe post de . . . tablou să zicem, un ”tablou” care nu gândește, nu vorbește . . . etc Este o explicație total mincinoasă, netemeinică și diabolică a ”experților” de la M.L Timișoara în manipularea vicleană a minții cetățeanului, este pe lângă subiect : se vede de la o ”poștă”.Oare, bunicii dvs., i se dicta textul în limba maghiară și e-l traducea în română și-l dactilografia/redacta tot în română ori, în maghiară și cei din MAI îl traduceau ei dacă aveau nevoie ?! Ce coeficient de inteligență o fi avut în acest exemplu ? ! Ori, angajații respectivi erau absolut toți vorbitori de limbă maghiară ?! Mare-i Grădina Domnului! Sau, cumva, bunica dvs. gândea ungurește și mergea românește ?!
4) cu privire la faptul că bunica nu ar fi avut cont în bancă : poate i-a făcut acel frate vitreg al mamei dvs., altfel, trebuia să vină poșta lunar cu suma rentei viagere.

Ca să rezolvați problema : acționați rapid, în interiorul a 2 luni de la luarea la cunoștință a faptei.Altfel, nu mai aveți niciun câștig de cauză.






va multumesc pentru informatI am uitat sa precizez ca e deschis deja proces civil.
fratelele vitreg are domiciliu in italia, fratele avea un cont in care era inputernicita bunica, in care socru fratelui vitreg depunea renta viajera luna de luna si chitantele bancare erau pe numele socrului cu precizare renta viajera pt doamna X de la fiu (frate vitreg) X

ma gandesc atata timp cat contractu era pe numele fratelui cu bunica daca acele chitante reprezinta o dovada in instanta cum ca fratele a achitat renta viajera ????(daca timp de 3 luni nu se achita renta viajera contractul se anuleaza) asa am inteles .

va multumesc pentru timpu acordat

în deja ”deschisul” proces civil va trebui să cheltuiți bani, pe când, într-un proces penal aproape mai nimic.Aveți și acum posibilitatea disjungerii părții penale, formând un dosar aparte penal darr apare o problemă : penalul suspendă civilul până la pronunțarea unei hotărâri def. și irevocabile, apoi, rezultatul folosit în civilul repus pe rol.Solicitați Camerei Notarilor Publici Județene copia acelui act de donație și veți găsii acolo condițiile cu privire la anularea pt caz de neplată a ”X” luni.

Alte discuții în legătură

Bunica mea doreste sa-mi lase casa mostenire. RoxanaBurlacu RoxanaBurlacu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. Bunica mea are 78 de ani si nu are probleme psihice. Care ar fi cea mai ieftina varianta (mostenire, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului kokobr kokobr Buna ziua, as dori sa stiu: Mama mea s-a casatorit cu un barbat vaduv ( fara copii, cu o sora vitrega), acesta i-a facut testament mamei mele atat inainte de a ... (vezi toată discuția)