avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită mostenitor executat
Discuție deschisă în Executare silită

mostenitor executat

Buna ziua. Sunt mostenitor de drept a-l unui imobil(parintii decedati),am domiciliu la adresa respectiva,dar nu am dezbatut succesiunea. Imobilul a fost scos la licitatie pt o datorie pe care o am eu catre o firma. Este legala scoaterea la licitatie a imobilului inainte de dezbaterea succesiunii?
Daca nu ati acceptat masa succesorala si nu detineti titlu de proprietate pe respectivul imobil,acesta nu poate face obiectul executarii silite
Chiar dacă nu aţi acceptat succesiunea, creditorii pot cere acceptarea în limita a ceea ce au de recuperat.

Nu cunosc detaliile, deci nu mă pot pronunţa cu privire la existenţa unei eventuale intervenţii a creditorilor în instanţă în acest sens.

Oricum, ar fi trebuit să fiţi citat. Poate reveniţi cu detalii.
Am primit acasa o citatie legala care ma instiinteaza ca in 17.dec.2012 va fi scos la licitatie,la sediul executorului. Anterior am primit acasa un raport de evaluare.Eu nu detin titlu de proprietate,imobilul se afla inca pe numele tatalui,deoarece imobilul are datorii la stat si nu am dezbatut succesiunea. Pe instiintarea de licitatie scrie ca eu as fi proprietarul.Este legala procedura de licitatie,sau trebuie sa ma adresez instantei?







Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
auricius, utilizator
În aceste condiţii, imobilul nu poate fi vîndut la licitaţie.

Sau poate că nici nu s-a început executarea silită, ci aţi primit doar o notificare prin care creditorul vă ameninţă cu executarea.

Nu cumva numele dumneavoastră este identic cu cel al tatălui, de unde şi confuzia privind dreptul de proprietate?

Fără acte, e greu. Din informaţii disparate nu pot ieşi decît presupuneri, nu sfaturi.
Nu prea este legala, daca nu exista un dosar succesoral. Creditorii dvs. pot cere intr-adevar dezbaterea succesiunii si acceptarea acesteia, dar fara a exista o asemenea cerere si apoi evident un certificat de mostenitor etc., imobilul nu este inca proprietatea dvs.
Ar trebui sa faceti contestatie la executare pe acest aspect, dar problema e ca nu veti reusi decat sa intarziati executarea, nu si sa o blocati cu totul.
Mai sunt si alti mostenitori ai parintilor dvs? Adica aveti frati, surori?

Alte discuții în legătură

Executare silita Black87 Black87 Bună ziua ,am și eu o întrebare,am o executare silita pentru o suma de 5000 E ,azi am primit o scrisoare de la executor ceva legat de moștenire,noi suntem ... (vezi toată discuția)
Se poate începe o executare silită împotriva moștenitorilor unui debitor dacă aceștia nu dețin titluri de proprietate? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am primit de curand, o somatie de plata de la primarie pentru achitarea impozitului datorat pentru un imobil detinut de catre bunicii mei, ... (vezi toată discuția)
Mostenire,testament Atropa belladonna Atropa belladonna buna,vreau sa stiu daca un imobil al parintilor la care eu as detine acasa contractul si testamentul facut la notar,dar nu as face succesiune,ca nu am nevoie ... (vezi toată discuția)