avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua!
2 societati comerciale au incheiat un contract de comodat, obiectul fiind un imobil. Destinatia: sediu de firma; tot aici are si sediul social comodatarul. In contract, se stipuleaza ca respectivul inceteaza daca una dintre parti cesioneaza drepturile si obligatiile sale fara acordul celeilalte parti. Ulterior, ambele parti au cesionat drepturile si obligatiile aferente acestora precum si activul si pasivul societatii. Datele care existau in momentul incheierii contractului de comodat nu mai sunt actuale. Exista alti asociati si alti administratori, deci reprezentantii comodantului sunt altii precum si cei ai comodatarului. Nu a fost incheiat nici un act aditional la vechiul contract de comodant. Comodantul doreste rezilierea contractului de comodat, iar noi asociati ai comodatarului nu sunt de gasit. Nu stiu exact ce ar fi de facut. Persoanele juridice sunt aceleasi dar au alti reprezentanti. Am facut cerere de chenare in judecata pentru rezilierea contractului. Ne-am intemeiat cererea pe dispozitiile art. 1573 C.civ. Va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect. Ma leg de faptul ca s-a cesionat fara acordul celeilalte parti sau nu are nici o legatura? Asta e nelamurirea mea. Ok, are nevoie de bani, vrea sa inchirieze respectivul imobil, dar practic sunt alte date decat in contractul incheiat atunci.
Va multumesc anicipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:18, 30 Ianuarie 2009
buna ziua!
parerea mea este ca un astfel de contract nu putea fi incheiat, in sensul ca o societate comerciala poate indeplini acele acte/fapte juridice pentru ducerea la indeplinirea obiectului sau de activitate.
scopul urmarit de orice societatea comerciala este obtinerea de profit, ori daca ea incheie un contract de comodat ce profit obtine?!
un astfel de act este facut cu incalcarea principiului specializarii.
Contractul de comodat a fost incheiat. Cum se poate rezilia?
toate partile implicate in discutie sunt persoane fizice!!! care societati comerciale? Nu e vorba de asa ceva!
2 societati comerciale au incheiat un contract de comodat. Asa am inceput. Cum adica partile implicate sunt persoane fizice?
Da, administratorii, asociatii sunt pers fizice. Nu pot fi altceva. Despre ce vb? Contractul de comodat este incheiat intre 2 pers juridice.
Chiar nu inteleg :"toate partile implicate in discutie sunt persoane fizice!!! care societati comerciale? Nu e vorba de asa ceva". Adica?

Alte discuții în legătură

Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat bettyna bettyna Buna seara, Am si eu o intrebare la care am nevoie de ajutor. Stie cineva daca un contract de comodat se poate imcheia doar in fata unui jurist sau este ... (vezi toată discuția)
Nu este legal contractul de comodat incheiat intre doua scocietati comerciale ce are ca scop un punct de lucru? CatalinDrag CatalinDrag Detin o societate comerciala ce are ca punct de lucru un chiosc situat pe un teren proprietate publica detinut printr-un contract de inchiriere cu primaria ... (vezi toată discuția)