avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu contract de munca in cadrul bisericii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu contract de munca in cadrul bisericii ortodoxe

Preotul de la mine din sat a vrut sa ma angajeze cu ctr de munca in cadrul parohiei in postul de paraclisier.(intretineea bisericii si a cimitirului,curatenie)Contabila de la protopopiat a refuzat sa imi faca contractul pe motiv ca am un contract de munca cu 2 ore la o firma si a spus ca ei nu au voie sa angajeze persoane care au un alt loc de munca si persoanele care se angajeaza raspund in fata Bisericii si a regulilor impuse de aceasa.Tine in continuare postul de paraclisier disponibil si refuza sa faca contractul.Peste putin timp ni s-a spus ca daca postul nu se ocupa se va esfinta.Persoana care a fost angajata paraclisier si-a dat demisia.#-oEste un Stat in Stat?????
Cel mai recent răspuns: ami399 , utilizator 14:45, 19 Decembrie 2017
nu se face contract de munca
angajarea se face pe baza de decizie cu norma intreaga
posturile de rang bisericesc cum ar fii (preot, diacon, episcopi, cantaret bisericesc, paraclisier ierodiacon etc) nu se face contrac de munca individual sau colectiv ci se angajeaza pe baza de decizie

Preotul paroh trebuie sa intocmeasca dosarul el trebuie sa faca un referat de angajare el trebuie sa umble nu tu pentru ca el este conducatorul unitatii - parohiei


apoi Centrul Eparhial al (Arhie)Episcopiei de care apartii emite decizia de angajare cu norma intega nu cu jumatate de norma.
deci poate sa te angajeze

iar restul tu poti sa lucrezi si la alte socitati - unde binenteles se face contrac de munca individual

spre ca te-a ajutat raspunsul meu, daca nu intereseazate la Biroul Sectorului Resurse Umane sau Personal din cadrul Centrul Eparhial al (Arhie)Episcopiei de care apartii sa te lamureasca ei mai bine

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
ALEXANDRU - ADRIAN MIU, Contabil
Am intrebat exact cum mi-ati spus dvs dar mi-au spus ca nu am dreptul la alt contract de munca la alte societati.Da ,preotul umbla pt toate nu eu,si voia sa imi faca cu norma intreaga .dar contabila care se ocupa de actele protopopiatului i-a atras atentia ca nu am voie sa imi fac ctr de munca individual la nici o alta firma.deci???
In Statut B.O.R. nu se prevede asa ceva ... de unde a reiesit aceasta interzicere?
Un preot misionar cu încadrare în învățământ ca profesor titular poate fi angajat cu jumatate de norma fara voia lui? Trebuie sa semneze undeva angajarea?
Decizia de încadrare a unui preot trebuie sa fie semnata și de el personal sau nu?

Alte discuții în legătură

Nu sint trecut in revisal, (extrasul din revisal, este "alb ca ... exigu exigu Nu sint trecut in Revisal, (extrasul din Revisal, este \"alb ca zapada\") in schimb angajatorul depune declaratia 112. Nu am CIM dar statul roman imi acorda ... (vezi toată discuția)
Salarul minim pe economie Gruita Ioan Anton Gruita Ioan Anton Buna seara ! Numele meu este Gruita Ioan Anton , sunt Cantaret Bisericesc { cantor } de meserie si sunt incadrat la Protopopiatul Ortodox Aiud cu salariul ... (vezi toată discuția)
Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)