avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare terasa

Locuiesc la etajul II intr-un bloc din Brad,jud.Hunedoara.Blocul are 4 etaje iar la parter sunt magazine.Este vorba de terasa ce separa magazinele de apartamente.Chiar in capatul cladirii,unde locuiesc eu s-a construit o extensie a magazinului de la parter compusa dintr-un corp ridicat de la sol plus o prelungire pe terasa/copertina de care va pomeneam.Constructia ocupa toata laterala blocului pana la etajul meu,partea ridicata pe copertina este la 2m de peretele locatarilor de la etajul I dar le-a luat toata lumina(sunt geamurile de la bai), iar acoperisul imi bareaza geamul de la baie ajungand la doua degete de peretele exterior.Doresc sa stiu cat de legala este o astfel de constructie avand in vedere ca administratorul asociatieie de proprietari si-a dat acordul fara sa ne consulte pe nici unul dintre cei direct afectati,adica 4 familii.De pe scara noastra nu a semnat nici un proprietar si totusi s-a obtinut aviz de constructie de la primarie.Despre felul in care arata din punct de vedere estetic sa nu mai vorbim.Asta-i alta poveste.
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 14:06, 13 Noiembrie 2012
-nu administratorul Asociaţiei de proprietari dă acel acord ci Adunarea Generală hotărăşte ce şi cum, Preşedintele reprezintă.Administratorul se ocupă de buna administrare a ceea ce Asociaţia are în gestiune etc
- solicitaţi Primăriei să vă comunice baza legală a acelei construcţii şi să vă anexeze şi o copie a posibelelor aprobări date de acel administrator.Studiaţi-le şi vedeţi ilegalităţile, eventual îndreptaţi-vă toţi proprietarii asociaţiei vătămaţi împotriva celor vinovaţi şi solicitaţi desfiinţarea acelei construcţii ce nu a respectat Legea.
Era necesar acordul expres al tuturor proprietarilor.

Faceti plangere scrisa si inregistrati-o la Serviciul Urbanism si Disciplina in constructii din cadrul Primariei.

De asemenea faceti sesizare scrisa si la Inspectoratul de stat in Constructii ( pt. judetul Hunedoara este la Timisoara).
Adresa:
300203 - TIMISOARA Str. Romulus, nr. 60
Tel: 0256 497700 / 0256 292623
Fax: 0256 498271
E-mail: vest@isc-web.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura pe casa scarii pia_ionita pia_ionita Buna ziua, 1. Administratora blocului in care locuiesc, a montat un calorifer lipit de peretele exterior al apartamentului ei, pe casa scarii, la parter. ... (vezi toată discuția)
Terasa din fata geamului de la etajul 1 tony_philip21 tony_philip21 de cine apartine terasa din fata geamului de la etajul 1 a un bloc cu 4 etaje .avind in vedere ca la parterul blocului se afla un magazin.eu ca si locatar ce ... (vezi toată discuția)
Constructie extensie parter bloc in gradina proprietate personala sunlight111 sunlight111 buna ziua, detin un apartament la parter intr-un bloc cu 4 etaje .gradina este proprietatea mea personala,blocul fiind construit si cu iesire catre ... (vezi toată discuția)