Locuiesc la etajul II intr-un bloc din Brad,jud.Hunedoara.Blocul are 4 etaje iar la parter sunt magazine.Este vorba de terasa ce separa magazinele de apartamente.Chiar in capatul cladirii,unde locuiesc eu s-a construit o extensie a magazinului de la parter compusa dintr-un corp ridicat de la sol plus o prelungire pe terasa/copertina de care va pomeneam.Constructia ocupa toata laterala blocului pana la etajul meu,partea ridicata pe copertina este la 2m de peretele locatarilor de la etajul I dar le-a luat toata lumina(sunt geamurile de la bai), iar acoperisul imi bareaza geamul de la baie ajungand la doua degete de peretele exterior.Doresc sa stiu cat de legala este o astfel de constructie avand in vedere ca administratorul asociatieie de proprietari si-a dat acordul fara sa ne consulte pe nici unul dintre cei direct afectati,adica 4 familii.De pe scara noastra nu a semnat nici un proprietar si totusi s-a obtinut aviz de constructie de la primarie.Despre felul in care arata din punct de vedere estetic sa nu mai vorbim.Asta-i alta poveste.
-nu administratorul Asociaţiei de proprietari dă acel acord ci Adunarea Generală hotărăşte ce şi cum, Preşedintele reprezintă.Administratorul se ocupă de buna administrare a ceea ce Asociaţia are în gestiune etc
- solicitaţi Primăriei să vă comunice baza legală a acelei construcţii şi să vă anexeze şi o copie a posibelelor aprobări date de acel administrator.Studiaţi-le şi vedeţi ilegalităţile, eventual îndreptaţi-vă toţi proprietarii asociaţiei vătămaţi împotriva celor vinovaţi şi solicitaţi desfiinţarea acelei construcţii ce nu a respectat Legea.
Era necesar acordul expres al tuturor proprietarilor.
Faceti plangere scrisa si inregistrati-o la Serviciul Urbanism si Disciplina in constructii din cadrul Primariei.
De asemenea faceti sesizare scrisa si la Inspectoratul de stat in Constructii ( pt. judetul Hunedoara este la Timisoara).
Adresa:
300203 - TIMISOARA Str. Romulus, nr. 60
Tel: 0256 497700 / 0256 292623
Fax: 0256 498271
E-mail: vest@isc-web.ro