avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara contract de imprumut ?

Imi cer scuze sunt italian nu vorbesc bine! Am împrumutat bani unei firmei SRL ! Acuma vreu sa am bani înapoi dar nu mae găsesc Pe contractele de imprumut ! Am numai ordine de plata dar Me gândesc ca in banca trebuie sa fiu copie de la contracte pentru ca lege româna nu permite un imprumut catre p.j. fara contract si ei trebuie sa au copie? Nu e așa ?

Mersi
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Stefbudh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stefbudh , utilizator 16:25, 16 Noiembrie 2012
Buna seara,

Daca Dvs. stiti ca au fost incheiate contracte, acestea de regula raman unul la societatea imprumutata, iar celalalt la imprumutator (adica la Dvs). Banca solicita contractul la restituirea sumelor ce reprezinta imprumuturi.


La explicatii, pe ordinul de plata ce anume scrie? "Contravaloare imprumut societate"?

Nu este in regula daca ati imprumutat banii fara incheierea unui contract de imprumut.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da pe ordinul de plata scrie : c/v contract de imprumut . Problema este ca eu nu am împrumutat direct. A făcut-o un prieten en italian cu contract de imprumut doar ca el nu MAE găseşte pe el si nu putem sa demonstram ca contract asta (de fapt au fost MAE multe) existe. Dar cum putea el face un imprumut fără un contract dacă existe lege ca nu-o permite? Asta e întrebarea ? Existe lege asta or nu? Dacă existe noi putem demonstra (având pe ordinul de plata!) ca de fapt un contract trebuia sa fie!
Contractul de imprumut isi gaseste temeiul legal in Codul Civil roman. Contractul de imprumut, indiferent de valoarea acestuia, trebuie sa fie scris – fie act legalizat, fie act sub semnatura privata.



Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Mersi,

Asta confirma ipoteza mea ca dacă avem ordinul de plata pe care scrie: c/v contract de imprumut asta demonstreze ca de fapt oricum trebuia sa avem un contract de imprumut. si ca putem cere bani înapoi. :))?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Stefbudh, utilizator
Solicitati in instanta sumele respective. Pe ordinele de plata aveti inscris "contract de imprumut". Inclusiv la banca, probabil si in extrasul de cont al firmei apare acest fapt. Iar instanta pana la urma va cere ca persoana juridica sa faca dovada inregistrarii in contabilitate a sumelor respective. Acolo trebuie sa fie inregistrate ca sume imprumutate de la "Creditori diversi".

Alte discuții în legătură

Imprumut fara contract Lulica Lulica Imprumut fara contract Vad in ultima vreme o \"hartuire\" din partea bancilor pentru justificarea unor sume platite sau primite in conturile personale. Daca, ... (vezi toată discuția)
Partaj Catalin__B Catalin__B In urma cu 5 ani am contractat cu sotia un credit de nevoi personale,pe numele amandoura.Dupa 4 ani socrul meu ne-a TRANSFERAT(acest termen reiese clar din OP ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)