avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... posibila pensionare!?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

posibila pensionare!?

-tatal meu este nascut in 1956,octombrie
-perioada lucrta este de 35ani
-din care in grupa a-2-a doar 3ani
-stagiul militar 16luni
-1 an de somaj
Se poate pensiona?Pensionare anticipata?pensionare partial anticipata?

va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:44, 14 Noiembrie 2012
-Limita de varsta la 65 de ani.
-Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.
-Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiu asimilat(armata).
-Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani,fara stagiu asimilat(armata).
Penalizarea este de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.
Pentru 5 ani(60 de luni)de anticipare penalizarea este de 45%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ies la pensie taviy_1110 taviy_1110 Sunt nascut pe data de 03.04.1955 si am o vechime in munca de 40 de ani-fara stagiul militar. Nu am grupa de munca. Cand pot sa ies la pensie anticipata/la ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Mihai42 Mihai42 Buna ziua. Tatal meu este nascut pe 08.05.1958 si are vechime in munca de 38 ani. Ma interesaza cand s-ar putea pensiona anticipat (eventual partial) si ... (vezi toată discuția)
Lamurire cu privire la pensie soringoldenkid soringoldenkid Buna seara as dori sa ma lamuriti intr-o problema. Socrul meu are 40 ani munca si 5 ani de grupa deci total 45 de ani de munca este nascut in 1956. As dori sa ... (vezi toată discuția)