avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificare cerere partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificare cerere partaj

Buna ziua!
Pot face modificare in cererea de partaj deja depusa in instanta? Primul termen e pe 5 decembrie si as vrea sa trec un bun comun (masina) la valoarea din factura. Eu l-am trecut cu o suma evaluata la zi pentru a plati mai putin taxa de timbru, insa as vrea sa modific suma trecuta si sa achit diferenta la taxa de timbru. Se poate face acest lucru si cum?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:29, 20 Noiembrie 2012
Parerea mea e sa nu mai modificati cererea intrucat oricum se va dispune efectuarea unei expertize care sa arate valoarea autoturismului.
Personal mi se pare o aiureala evaluarea masinii la valoarea de azi. Este un bun de care s-a folosit doar sotia in ultimii 3 ani, de cand e plecata in alt oras (folosea masina pentru deplasare sa vina acasa in week-end). Daca masina a costat de ex 10.000 de euro acum 5 ani si doar una dintre parti a folosit-o, mi se pare absurd sa fie evaluata acum la 4000 de euro si sa primesc doar 2000. Dar cred ca lucrul asta il va decide instanta in timpul procesului.
Sfatul meu ar fi sa ajungeti la o intelegere si sa incheiati o tranzactie prin care sa impartiti bunurile de comun acord, iar la primul termen sa depuneti si sa semnati tranzactia in fata judecatorului. Scutiti astfel bani de expertize, taxe de timbru, stres.
Asta am tot incercat de 2 ani dar n-a vrut sa facem nicio intelegere. De abia cand am depus dosar in instanta si s-a trezit cu citatia m-a sunat si mi-a propus sa imi dea o suma de bani. Problema este ca ea vrea sa semnam intelegerea la notar dar banii sa ii primesc dupa ce instanta va da o decizie cum ca partajul s-a facut la notar si apoi sa treaca si cele 15 zile in care poate sa fie atacata decizia. Asta inseamna sa platesc aiurea taxa de timbru cand in mod normal dosarul se poate respinge ca netimbrat daca tot ne intelegem la notar, plus ca apoi trebuie sa stau dupa ea sa imi plateasca sulta. Si daca nu a facut asta 2 ani de zile, ce sperante am ca o va face acuma? Niciuna. Eu cred ca vrea doar sa ma faca sa renunt la dosar si apoi sa ma amane cat mai mult cu banii. De aceea eu ori platesc taxa de timbru si merg mai departe in instanta, ori daca vrea intelegere, banii platiti la notar pe loc.
Atunci cereti sulta inainte. Poate ar fi indicat sa-i puneti in vedere faptul ca, daca tot veti ajunge sa va judecati, veti solicita chaltuielile de judecata pe care veti fi nevoit sa le faceti, iar apoi veti trece la executarea ei silita, alte cheltuieli ce vor cadea in sarcina ei.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru bluerain bluerain In cazul unui proces de partaj, daca partile se inteleg in fata instantei pentru plata unei sulte, mai este nevoie sa fie achitata taxa de timbru de 3% daca ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu fosta sotie? DoruD DoruD Am divortat si sotia nu vrea sa facem un partaj prin buna intelegere asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. In cazul acesta mi se pare normal sa-mi ... (vezi toată discuția)
Mostenire parinte decedat frate vitreg alexandru23 alexandru23 Salut, De ceva timp mi-a decedat un parinte si am ajuns la partea de mostenire impreuna cu fratele meu vitreg (frate vitreg prin intermediul parintelui ... (vezi toată discuția)