avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificare cerere partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificare cerere partaj

Buna ziua!
Pot face modificare in cererea de partaj deja depusa in instanta? Primul termen e pe 5 decembrie si as vrea sa trec un bun comun (masina) la valoarea din factura. Eu l-am trecut cu o suma evaluata la zi pentru a plati mai putin taxa de timbru, insa as vrea sa modific suma trecuta si sa achit diferenta la taxa de timbru. Se poate face acest lucru si cum?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:29, 20 Noiembrie 2012
Am solicitat si cheltuieli de judecata. Daca are putina minte accepta sa ne intelegem si sa plateasca sulta pe loc. Daca nu pe ea o va costa si timp si bani fiindca o sa fie nevoita sa se si deplaseze la instanta, locuind in alt oras in prezent. Ea inceraca acuma sa o mai lungeasca sau sa o mai amane cat poate. Daca ii merge bine, daca nu, nu.
Taxa de timbru nu se mai poate recupera la cerere nici daca incheiati tranzactie, nici daca incheiati acord de mediere. S-a schimbat legea, au inchis si portita asta, ramaneti cu banii dati, putand recupera ca si cheltuiala cu judecata , daca veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru bluerain bluerain In cazul unui proces de partaj, daca partile se inteleg in fata instantei pentru plata unei sulte, mai este nevoie sa fie achitata taxa de timbru de 3% daca ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu fosta sotie? DoruD DoruD Am divortat si sotia nu vrea sa facem un partaj prin buna intelegere asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. In cazul acesta mi se pare normal sa-mi ... (vezi toată discuția)
Mostenire parinte decedat frate vitreg alexandru23 alexandru23 Salut, De ceva timp mi-a decedat un parinte si am ajuns la partea de mostenire impreuna cu fratele meu vitreg (frate vitreg prin intermediul parintelui ... (vezi toată discuția)