avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu fosta sotie?

Am divortat si sotia nu vrea sa facem un partaj prin buna intelegere
asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta.
In cazul acesta mi se pare normal sa-mi restituie macar jumatate din cheltuieli
Eu nu stiu sigur decat de taxa de partaj, puteti sa-mi mai spuneti si alte cheltuieli care se mai fac pt un partaj (plata evaluator, avocat? )
Ce sanse am sa cer despagubiri si in ce procent ? 50%, 100%
Vi se vor restitui cheltuielile la sfarsitul procesului, respectiv jumatate din taxa de timbru in cazul in care patajul bunurilor se va face respectand cotele de 50% pt fiecare sot.
Plus taxe expertize,etc.
multumesc mult, Francisc si Andy
Taxa de timbru stiu ca e 3% din valoarea bunurilor
(apartament cumparat si masina inca 3 ani de rate)
In rest cam cat ar mai fi de plata? expertize , evaluari, avocat?
Ca sa stiu cati bani trebuie sa am cand demarez actiunea



Nu va trebuiesc toti banii o data, la inceput este suficient sa aveti platita taxa de timbru ca cererea dv. sa fie admisa, si evident o parte din onorariul av. ales de dv (nu sunt tarife standard, le negociati).
Dupa aceea (adica vre-o doua termene ) daca exista discutii intre parti privind sub / supraevaluarea bunurilor atunci se impune o expertiza. Nu exista un tarif standard pentru aceasta il va stabili instanta in functie de complexitatea obiectului expertizei.
la inceput ar fi bine sa cereti sfatul unui avocat, si daca nu se poate..faceti mai intai o lista cu toate bunurile pe care doriti sa le partajatii mobile si imobile, apoi le dati o valoare ( nu neaparat cea de piata...sume mai modice).Apoi mergeti la tribunal si faceti o cerere pentru partaj, anexati si lista cu bunuri si valorile afertente, contractul casei , acte de propietate a bunurilor in copie...cereti probe cu martori, interogatoriu si inscrisuri...si asta e.Cel mai bine ar fi sa va intelegeti cu sotia la felul in care veti imparti bunurile, economisiti timp, nervi si mai ales bani! Succes.....vorbesc din experienta
taxa de timbru puteti sa o platiti aproape de primul termen, ...pot interveni schimbari si nu o mai recuperati
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune JulieC JulieC Buna ziua, speta este: 10 ani de casatorie, venituri licite doar din partea mea, un copil care este cu mine, de partajat doar bunuri mobile. Pot cere sulta pe ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj cosminamihaela cosminamihaela am inteles ca in cazul partajului judiciar,taxa de timbru se calculeaza procentual in functie de valoarea masei partajabile.cum se evalueaza masa de patajat pt ... (vezi toată discuția)