avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce poate aduce divortul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce poate aduce divortul?

Buna ziua ! As vrea sa adresez si eu o intrebare despre o situatie mai dificila.O familie cu patru copii(13- 19 ani)care traieste un calvar din cauza tatalui agresiv ,cei drept mai mult verbal ,dar se pot astepta oricand la altceva...Tatal nu lucreaza de cativa ani si nici nu vrea acest lucru;mama intretine familia,fiind cadru didactic si avand si un PFA.Tata mai lucreaza pamantul pe care il detine si pt. acest lucru primeste subventie de la stat(bani pe care ii depune la banca si nu contribuie cu nimic in familie). Problema grava este ca locuiesc in casa parinteasca a tatalui pe care de altfel au platit-o cu varf si indesat. Le-a fost trecuta pe nume dar cu conditia sa intretina parintii cat timp vor trai acestia. (bunicul a murit in ianuarie ,bunica mai traieste).In cazul unui divort ce primeste mama si copiii?
Cel mai recent răspuns: adriana rusateanu , utilizator 20:54, 23 Noiembrie 2012
Daca se deschide proces copii pot pierde dreptul la casa daca nu respecta contractul de intretinere.
Ce bunuri au de impartit ?
Au de impartit casa cu pricina, teren agricol(pe care tatal il detine dinaintea casatoriei,adica de mai bine de 19 ani), tractor ,masina,si un cont bancar comun. Mai exista o casa dar aceea este pe numele fiului cel mare (doar jumatate pentru ca cealalta jumatate nu s-a vandut inca). Deci plecarea copiilor si a mamei nu e o solutie buna?
Robert_12 a scris:

Daca se deschide proces copii pot pierde dreptul la casa daca nu respecta contractul de intretinere.


Nu vă grăbiți să ajungeți la contractul de întreținere.
Deocamdată e vorba de divorț, care nu are legătură cu acel contract. Părțile își pot respecta obligațiile de întreținere din contract chiar dacă am presupune că nu locuiesc cu persoana întreținută.

În altă ordine de idei, prin divorț și partaj, aproape sigur copiii vor rămâne în casă, indiferent de cui îi va fi atribuită casa.
In caz de divort mama primeste o cota de 1/2 din bunurile dobandite impreuna cu sotul.
In cazul casei acesteia i se poate atribui jumatate (daca este posibil impartirea in natura) sau i se poate atribui intreaga casa, ( cu conditia sa aiba grija in continuare de mama sotului pentru a nu fi rezolutionat contractul de intretinere),si sotului i se poate atribui alte bunuri de aceiasi valoare. (terenuri sau alte bunuri comune)
Tatal nu va vrea sa plece din casa parinteasca , iar mama nu cred ca mai poate accepta situatiile de tortura psihica atat pentru ea cat si pentru copii, care nu mai simt demult caldura unui camin adevarat.Au ei de suferit in vreun fel daca ar pleca de acolo?Mentionez ca tatal mai are un copil dintr-o alta casnicie, caruia i-a platit p.a. 18 ani dar pe care nu -l cauta niciod.

Alte discuții în legătură

Divort, ce ar trebui sa stiu... mire17 mire17 Buna seara si La multi ani! Anul acesta sora mea va divorta. Cazul ei este, zic eu, unul mai special. Ea este mama a doi copii minori (9 si 3 ani). Sotul ei ... (vezi toată discuția)
Mama a parasit domiciliul conjugal CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: mama a 2 copii mici a plecat cu acordul sotului ei (tatal copiilor) la lucru in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)