avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am plecat de la o firma prin acordul partilor.M-am angajat la alta firma si dupa o luna aceasta si-a restrins activitatea.I-mi pot introduce actele pentru somaj?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bureac62 , utilizator 14:57, 23 Noiembrie 2012
Nu va puteti depune actele pentru somaj ... incetarea contractului individual de munca prin acordul parţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca acordul exprimat de salariat este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.
freeelis, cred ca s-a angajat la alta firma dupa ce si-a desfacut contractul de munca si firma aceasta si-a restrans activitatea dupa o luna.....eu asa am inteles.
Daca e asa si vi se desface CIM cu articolul ala cu desfiintarea postului/ restrangerea activitatii, poti beneficia de somaj daca ai minim 12 luni lucrate pe cartea de munca anterior.
1. Daca cel de al doilea angajator v-a concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu ntrebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
de 30 de ani,nu am avut intrerupere decit doua saptamini si probabil cele citeva cfs-uri si cm-uri din aceaste perioada indelungata.Va multumesc pt raspunsuri.
Capul sus! veti fi mai puternic maine si sigur vor veni si vremuri mai bune! :)

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj ? Ccamelia Ccamelia Buna ziua, lucrez la o societate comerciala de 2 ani si din motive de sanatate nu mai pot lucra, angajatorul vrea ca eu sa pot beneficia de somaj dar nu poate ... (vezi toată discuția)
Somaj manuelasimona manuelasimona Buna ziua, daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Somaj lysa lysa Buna ziua.Supun atentiei dvs. situatia urmatoare, cu rugamintea de a-mi oferi un rasp.daca se poate:am lucrat 17 ani intro companie de unde am plecat cu ... (vezi toată discuția)